Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Exeter spun că sucul de sfeclă roşie consumat în mod regulat duce la scădere atensiunii arteriale şi previne apariţia bolilor de inimă, datorită conţinutului de potasiu şi acid folic.

În acelaşi timp, sucul de sfeclă roşie are şi un conţinut ridicat de vitamine, fapt ce ajută la îmbunătăţirea metabolismului, combaterea anemiei şi îmbunătăţirea funcţiei ficatului, pe care îl ajută să distrugă grăsimile depozitate. Cercetătorii spun că un pahar cu suc de sfeclă are 80 de kilocalorii, 3,4 grame fibre, 1,7 grame de carbohidraţi, 136 mg acid folic, 131 mg sodiu, 519 mg potasiu, care preveni şi tratază afecţiunile cardiace. Conţinutul de magneziu din această legumă este recomandată de specialişti în restabilirea echilibrului psihic. Nutriţioniştii recomandă un pahar de suc de sfeclă roşie pe stomacul gol, mai ales în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni digestive, pulmonare şi hepatice. De asemenea, sfecla roşie este indicată şi femeilor însărcinate pentru că este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine calciu şi fier. Mai mult, oamenii de ştiinţă spun că includerea sfeclei în dieta zilnică ajută la reducerea riscului apariţiei de dezechilibre cognitive, osteoporoză şi afecţiuni cauzate de un nivel ridicat al colesterolului.