Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a convocat, ieri, 28 septembrie, la sediul instituției, o întâlnire cu cei 10 primari care și-au asumat derularea procedurilor pentru programul „Laptele și cornul”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a convocat, ieri, 28 septembrie, la sediul instituției, o întâlnire cu cei 10 primari care și-au asumat derularea procedurilor pentru programul „Laptele și cornul”.
Bunurile vizate de hoți și metodele de operare ale acestora au fost explicate cetățenilor de polițiștii și jandarmii bihoreni, în mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate.
La sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, a avut loc o întâlnire cu medicii din cabinetele medicale școlare. În cadrul ședinței s-au dezbătut modificările prevăzute de legislația nou apărută în domeniu.
Circa 200 de localnici, adulți și copii, au răspuns sâmbătă dimineața invitației Organizației Sântandrei Metropolitan Area (SMA) de a participa la ediția a II-a a Crosului caritabil, cu scopul de a-l ajuta pe Maxi să aibă o viață mai bună.
Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Bihor anunță 1311 de locuri de muncă vacante în judeţ, cu peste 200 mai multe decât la începutul lunii septembrie. Dintre acestea 1170 se adresează orădenilor.
Direcția de Asistență Socială Oradea, alături de o firmă de curățenie din municipiu, a marcat joi, 23 septembrie, Ziua Mondială a Curățeniei, printr-o acțiune de responsabilitate socială.
Pentru a marca semnificația zilei de 10 septembrie - Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, psihologii din cadrul Serviciului Asistență Psihosocială a Penitenciarului Oradea au derulat, în perioada 10 - 20 septembrie, o serie de activități de informare și conștientizare a persoanelor private de libertate despre importanța sănătății mintale și emoționale, în special în vederea prevenirii riscului de suicid.
Maximus este un copil de 12 ani, din Sântandrei, care nu a avut șansa de a se bucura de o notă mare la naștere. Din contră, din cauza unei hemoragii meningo-cerebrale grave, băiatul a primit un scor Apgar de doar 2/3, așa că a avut nevoie urgentă de 20 de minute de resuscitare pentru a supraviețui.
Personalul Inspecției de Prevenire și al Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor desfășoară în această perioadă, activități de pregătire a preșcolarilor și elevilor cu privire la modul în care pot preveni producerea unor situații de urgență.
Programul educațional Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial.