19 străzi din Oradea au fost modernizate şi reabilitate
Mircea Ghitea, directorul executiv al Direcţiei Tehnice de la Primăria Oradea, a prezentat zilele trecute într-o conferinţă de presă, împreună cu Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, datele finale ale proiectului de modernizare şi reabilitare a 19 străzi din Oradea.
Proiectul „Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea" a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional. Valoarea totală a execuţiei lucrărilor a fost de 11.135.092,15 lei, din care contribuţia Primăriei Oradea a fost de 2.487.049,79 lei. Perioada de implementare a proiectului a fost cuprinsă între 4 septembrie 2009 şi 4 septembrie 2011. Proiectul a presupus lucrări de reabilitare şi modernizare a 9,11 km de stradă, respectiv: Calea Alexandru Cazaban, str. Almaşului (cu Măslinului), str. Ardealului, str. Bumbacului, B-dul Decebal - două tronsoane, str. Depoului, str. Gala Galaction, str. Horea, str. Iuliu Maniu, str. Margaretei, str. Măslinului, str. Miron Costin, str. Morii, str. Sabinelor, str. Splaiul Crişanei, str. Traian Vuia, str. Ursului, str. Vaporului şi str. Viorelelor. „Putem spune că lucrările pe aceste străzi s-au realizat într-un interval relativ scurt, începând din martie 2010 şi finalizându-se luna aceasta. Pe parcursul derulării lucrărilor au apărut diverse impedimente, care însă au fost depăşite cu succes. Lucrările fiind deja recepţionate, intrăm în perioada de garanţie, care se va întinde pe cinci ani", a spus Mircea Ghitea, directorul Direcţiei Tehnice, în cadrul conferinţei de presă. El a menţionat că, începând din luna august a.c. şi până în septembrie 2016, nu se va mai putea interveni pe carosabil, mai precis atâta timp cât lucrările respective se află în garanţie.
La rândul său, Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a menţionat că acesta este singurul proiect pe străzi urbane din Regiunea Nord-Vest contractat şi implementat. „Deşi cele 19 străzi reabilitate şi modernizate reprezintă doar 2,4 % din totalul străzilor din municipiu, aşa cum arată şi datele proiectului, costurile unei infrastructuri urbane sunt colosale, iar eforturile din spatele acestor lucrări sunt adesea grele, aşadar, nu uşor de suportat", a precizat Dumitru Sim.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.