Extinderea reţelei de apă geotermală a scos şi mai mult în evidenţă necesitatea reinjectării apelor uzate. Reinjecţia este un mod de utilizare care creşte potenţialul rezervorului geotermal prin recuperarea presiunii care s-ar putea folosi pentru creşterea debitului de pompare în forajele de producţie 3001 şi 3003. Prin modelul folosit, producţia unui foraj din care se extrag 40-60 l/s poate creşte cu circa 33%, respectiv 18%, prin reinjecţia cu un debit de 50 l/s într-un foraj aflat la o distanţă de circa 1100-1600 de metri.

În urma finalizării forajului de reinjecţie şi a efectuării probelor şi măsurătorilor prevăzute în proiect, la data de 15 septembrie 2011 a fost amplasată staţia de reinjecţie prevăzută în proiectul ,,Beiuş, oraş geotermal - extindere, modernizare, securizare a sistemului de încălzire cu apă geotermală în Municipiul Beiuş". Staţia de reinjecţie cuprinde ansamblul de clădiri, echipamente şi accesorii cu rolul de a reinjecta apa geotermală uzată termic. Capacitatea staţiei de reinjecţie va fi de 180 mc/h. Staţia de pompare pentru reinjecţie va aspira dintr-un rezervor-tampon de acumulare, cu capacitatea de 50 mc, metalic, montat suprateran, pe elemente de beton prefabricate. Grupul de pompare compact este compus din 6 pompe cu ax vertical, de înaltă presiune, cu rotoarele, difuzoarele şi toate părţile aflate în contact cu apa geotermală uzată termic realizate din elemente de oţel inoxidabil - seria MVI.

Pentru dozarea soluţiei acide necesare decolmatării straturilor receptoare, în momentul când presiunea de reinjecţie la capul sondei creşte peste presiunea admisibilă de 5 bari, s-a prevăzut o pompă de dozare GRUNDFOS DMS 12-3, care va fi montată în „cabina cap foraj" din cadrul staţiei de reinjecţie.