Cadouri binevenite la sfârşitul anului - În sprijinul comunităţii
Ca în fiecare an, cel puţin două asociaţii bihorene sunt selectate de către Fundaţia Nato Charity Bazaar pentru a beneficia de spriinul financiar în derularea proiectelor din comunităţile judeţului.
În cursul zilei de ieri, Primăria Oradea a găzduit un moment festiv, în cadrul căruia bihoreanca Katalin Schmidt, preşedinta fundaţiei Nato Charity Bazaar a înmânat un cec simbolic asociaţiei Alsterdorf și asociației Planeta Micului Prinț din Oradea. Fundaţia Nato Charity Bazaar din Bruxelles organizează anual un eveniment caritabil, prilej cu care sunt colectate fonduri nerambursabile în beneficiul unor organizaţii non-profit europene. În acest an, au participat 38 de ţări europene, reprezentanţii fundaţiei stângând 190.000 de euro, din care au fost finanţate proiectele a 23 de organizaţii caritabile internaţionale. Din anul 2009, mai multe fundații bihorene au primit finanțare de la Nato Charity Bazaar, din inițiativa Katalin Schmidt, în valoare de peste 70.000 de euro. De exemplu, în acest an, în luna august, mai multe organizații locale au primit microbuze din partea NATO, microbuze care sunt utilizate pentru transportul copiilor și a persoanelor defavorizate, iar Asociația Sf. Nicolae Ocrotitorul Săracilor, din Salonta a primit mai multe scaune rulante care sunt folosite pentru persoane cu handicap locomotor. De asemenea, Asociația Sf. Nicolae Ocrotitorul Săracilor din Salonta, a mai beneficiat de un ajutor financiar pentru achiziţia unui ecograf Dopler care va funcţiona la Centrul de zi din Salonta ce va fi inaugurat în 31 iulie 2014. În anul 2013 au sosit peste 60 de proiecte la Fundația Nato Charity Bazaar, dintre care 23 au fost eligibile. Unul dintre proiectele câștigătoare aparţine Asociației Alsterdorf, iar al doilea aparţine Asociației Planeta Micului Prinț din Oradea. Asociaţiei Astfeldorf, reprezentată de managerul Emil Cuc, i s-a înmânat un CEC în valoare de 9.720 euro, care vor fi cheltuiţi pentru achiziţia unei centrale termice pentru Casa Max, de pe strada Vlahuţă, din Oradea, ce costă 12.000 euro. "Acum căldura de la punctul termic al CETo plătim mult şi e puţină. Vrem să cumpărăm o centrală termică", a subliniat Emil Cuc. Casa Max găzduieşte 12 persoane cu dizabilităţi psihice, dintre care 4 cu deficienţe de vedere. Al doiela proiect, al Fundaţiei "Planeta Micului Prinţ", va primi 4.710 euro pentru achiziţionare unor aparate de joacă pentru Grădiniţa nr. 45, de pe Aluminei nr. 100/A. Fundaţia a fost înfiinţată în 2011 şi are ca membri cadrele didactice din învăţământul preşcolar. Beneficiarii proiectului sunt cei 300 de grădinari, care vor avea un spaţiu de joacă adecvat.
Ofer gratuit teren pentru camin de batrani,casa de copii,centru medical,alte activitati caritabile,in zona turistica,inconjurat de padure si izvoare.Tel 0740208574.