Campania "24 de ore pentru un zâmbet" - Vor dona sute de kilometri de fericire
A mai rămas doar o lună până la startul campaniei "24 de ore pentru un zâmbet", eveniment în care toţi cei care vor să ajute copiii cu cancer se pot înscrie. La cea de-a doua ediţie, organizatorii şi-au propus să îşi doboare recordurile atât în ceea ce priveşte numărul de kilometri adunaţi, cât şi fondurile destinate Spitalului Municipal.
Campania este un eveniment care îmbină sportul cu caritatea, organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru Secţia de oncologie a Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea. "Prin suferinţa noastră încercăm să dăruim ceva ca sportivi de anduranţă. Este un eveniment caritabil, dar unul la care noi încercăm să doborâm şi nişte recorduri individuale. Anul acesta vrem să ajungem la 200 de km pe banda de alergare şi 700 de km pe spinning în 24 de ore. În următoarea perioadă vom comunica listele unde firmele, sportivii şi amatorii se pot înscrie pentru a alerga şi pedala", a spus, în cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri, 22 noiembrie 2013, la Lotus Center, Szokolszky Istvan. La primul etaj al Lotus Center, vor fi amplasate două benzi de alergare şi două aparate de spinning, două dintre ele urmând a fi folosite de Szokolszky Istvan şi Berecki Tibor, iar celelalte, de cei care vor dori să facă donaţii. "Prima ediţie a fost o reuşită, pentru că am strâns 16.000 de lei, iar la aceasta ne-am propus să adunăm bani pentru 3-4 infuzomate pentru copiii bolnavi de cancer. Ne-am fixat aceste ţinte pentru că anul trecut nu a fost atât de greu efortul depus, cât a fost de cutremurător ce am văzut când am vizitat copiii din spital", a mai spus Szokolszky.
Infuzomatele, esenţiale pentru copiii cu cancer
Alături de Szokolszky Istvan la conferinţă a participat şi şeful Clinicii de Pediatrie de la Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, dr. Ritli Ladislau, care a explicat de ce sunt atât de importante infuzomatele. "Sunt aparate care dozează medicamentele şi permit administrarea unor doze foarte mici într-un timp îndelungat. Pentru bolnavii de cancer de toate vârstele aceste aparate sunt vitale, iar la copii, cu atât mai mult. În acest moment avem şase astfel de aparate, dar este greu de lucrat cu ele, mai ales că unele se mai şi blochează", a explicat dr. Ritli, care a fost completat de Szokolszky Istvan: "Anual, la Municipal, sunt trataţi 50-60 de copii bolnavi de cancer, iar mortalitatea este de 30%. În acest context, cu şase astfel de aparate la 50-60 de copii, vă daţi seama cât este de dificil?". Evenimentul va avea loc în perioada 20-21 decembrie, la Lotus Center Food Court, de la ora 16.30, şi este organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor, împreună cu Lotus Center Oradea şi Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu".
Comentarii
Nu există nici un comentariu.