DASO. Sprijin pentru copii și părinți - Consiliere psihologică gratuită
De când pandemia Covid-19 a dat buzna în viața oamenilor, izolarea, pierderea celor dragi, problemele economice, limitările în interacțiunile sociale au avut un efect negativ asupra sănătății mintale a multora dintre semenii noștri.
Luând în considerare posibilele dificultăți resimțite în cadrul familiei, generate de situația pandemică actuală, dar și de alte griji și nevoi, Direcția de Asistență Socială (DAS) Oradea pune, în continuare, la dispoziția cetățenilor serviciul telefonic de consiliere psihologică gratuită pentru părinți, copii și vârstnici.
„Fiecare dintre noi se confruntă cu dificultăți în viața cotidiană, având și un set de abilități prin care să le depășească. Cu toate acestea, situația actuală, implicând un element de noutate și incertitudine, poate facilita anumite dificultăți mai greu de depășit fără ajutor, pentru care încă nu s-au format deprinderile necesare. De aceea, psihologii instituției noastre sunt pregătiți să ofere asistență”, spune Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.
În acest sens, telefonul verde 0800/410430, pus la dispoziție gratuit de DAS Oradea, poate fi accesat luni, miercuri și vineri, între orele 8.00 - 16.00, astfel încât orice părinte sau copil, ce întâmpină dificultăți în vremurile pe care le trăim, și care are nevoie de ajutor, să poată beneficia de consiliere psihologică gratuită.
,,Încă de la începutul pandemiei, tot mai multe familii sau școli s-au adresat instituției noastre pentru a le oferi ajutor în a gestiona anumite situații dificile și conflicte legate de copiii acestora, iar colegii noștri încearcă să ajute, așa cum știu ei mai bine. Îi încurajăm, în continuare, pe cei care au nevoie să apeleze cu încredere la serviciul nostru de consiliere psihologică gratuită, care s-a dovedit atât de util în această perioadă”, a menționat directorul DAS Oradea.
Ședințele de consiliere sunt susținute de psihologi din cadrul Direcției de Asistență Socială, durează aproximativ 40 de minute, și se pot efectua telefonic, prin videocall sau prin serviciile de mesagerie de tip WhatsApp.
„Atunci când o persoană întâmpină o dificultate pe care nu o poate depăși singură, primul pas spre rezolvarea problemei constă în a cere ajutor. Este nevoie ca tu să faci primul pas, pentru ca împreună să îi facem pe următorii”, este de părere Consuella Govor, responsabil cu presa în cadrul instituției.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.