Persoanele vârstnice care frecventează Centrul din Rogerius II au primit, zilele acestea, vizita doctorului Dinu Cristian, medic în cadrul Cabinetelor Medicale Şcolare din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

 

Doctorul Dinu Cristian a răspuns la întrebările cele mai frecvente privind bolile bătrâneţii, a expus modalităţile de prevenţie a diferitelor afecţiuni specifice trecerii de la sezonul rece la primăvară şi le-a măsurat tensiunea vârstnicilor prezenți, hipertensiunea fiind unul dintre diagnosticele cele mai populare în rândul acestora.

În acelaşi timp, doctorul Diana Raţ, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, a acceptat bucuroasă invitaţia Mioriţei Săteanu de a le vorbi doamnelor de la Centrul din Nufărul despre prevenirea îmbolnăvirilor în rândul persoanelor de vârsta a treia. Astfel, participantele au aflat de la specialişti ce este gripa, cum se manifestă, modalităţi de transmitere, tratamentul adecvat şi, nu în ultimul rând, sfaturi pentru prevenirea acesteia.

Şi, pentru că sărbătoarea iubirii la români se apropie, la finalul „orei de sănătate”, doamnele au fost încântate să afle obiceiuri, tradiţii străvechi, superstiţii şi credinţe populare de Dragobete, atmosfera transformându-se într-una de relaxare, fiind presărată cu o serie de glume şi anecdote.

Domniile lor au înțeles că participarea la un club tematic sau la cursuri cu un anumit specific este o modalitate de a petrece timp de calitate împreună, implicarea socială fiind un element important în sănătatea fizică şi cerebrală a tuturor, mai ales la o vârstă mai înaintată.

„În fiecare zi, centrele multifuncţionale din cartiere sunt deschise tuturor celor care doresc să socializeze şi să participe la o serie de activităţi, pentru a depăşi mai uşor situaţia de vulnerabilitate şi singurătate. În acest sens, revenim, invitându-vă să petreceţi timp de calitate împreună şi să veniţi înspre noi cu sugestii de activităţi pe care aţi dori să le dezvoltăm în aceste centre”, au transmis reprezentanții DAS Oradea.