Diosig. Ecologişti în acţiune - Au adunat peste patru tone de deşeuri
Nici nu au început bine şcoala, că elevii şi profesorii din Diosig s-au şi apucat de făcut curat în localitate. Aceştia au adunat peste 4 tone de deșeuri reciclabile în cadrul unui proiect început încă din ianuarie de Primărie.
La începutul acestui an, Primăria Comunei Diosig în colaborare cu școala din localitate a implementat un proiect în vederea promovării colectării selective a deșeurilor, proiect intitulat "Verde pentru viață", perioada desfășurării fiind ianuarie-noiembrie 2013. Scopul programului este acela de a promova colectarea selectivă a deșeurilor în rândul elevilor, dar și al localnicilor prin zece activități diferite. O parte din activitățile programate au fost organizate deja, cea mai antrenantă fiind adunarea hârtiei și a PET-urilor. La această activitate au participat 9 clase, 2 clase primare și 7 gimnaziale, care au adunat peste 4 tone de deșeuri reciclabile. Cei mai buni la colectarea deşeurilor au fost elevii clasei a V-a C, îndrumaţi de profesoara Kun Karola, şi cei dintr-a VIII-a D, îndrumaţi de Pataki Csilla. Cele două clase au colectat și predat fiecare peste o tonă de deșeuri reciclabile, hârtie și plastic. Mulțumită Primăriei Comunei Diosig o parte din elevii care au participat la colectarea de deșeuri va petrece un weekend la începutul lunii noiembrie la o pensiune din Arieșeni. Suma ce se va primi în urma predării deșeurilor la Eco Bihor va fi oferită școlii pentru achiziționarea unor difuzoare. "Sper ca şi în viitor să organizăm astfel de campanii", a spus coordonatorul proiectului, inginerul de mediu Felicia Gal. Pe 31 octombrie, în cadrul proiectului, va urma "Festivalul Eco", în cadrul căruia va avea loc prezentarea unei colecții de îmbrăcăminte eco, realizată de elevi, din materiale reciclabile. "Consider că educația ecologică a noilor generații este extrem de importantă pentru a putea avea un mediu înconjurător sănătos și estetic" a spus primarul comunei Diosig, Mados Attila.
Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www .cultivareaciupercilor. ro