Cea de-a XII-a ediție a proiectului „O cană de fericire” se va desfășura într-un mod inedit anul acesta. Din cauza pandemiei, proiectul a pornit doar în varianta on-line, oferindu-le tuturor posibilitatea de a contribui la cauza de anul acesta, direct pe siteul rotaractcluboradea.ro.

În acest an, organizatorii proiectului vor să sprijine viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ.

„În contextul actual, marea încercare a zilelor noastre este ca educația să devină interactivă și elevii să învețe și practic, nu doar în teorie. Ne-am dori ca orele de biologie, chimie, fizică, informatică sau altă specialitate să se desfășoare în condiții excelente, iar profesorul să aibă la îndemână toate materialele necesare și să predea într-un mediu propice învățării.

Scopul principal al proiectului anul acesta este de a face posibil visul unor liceeni și de a aduce un laborator din liceul lor în secolul XXI!

Vă așteptăm pe rotaractcluboradea.ro unde veți găsi o sumedenie de lucruri interesante, de la cănile preferate, la tricouri, hoodies sau chiar măști personalizate, toate pregătite și împachetate cu dibăcie și dăruire de către voluntarii noștri, pentru a putea fi puse direct sub brad! Și ne vedem și live la Căsuța Fericirii, în următoarele 2 weekend-uri: 18 - 20 și 25 - 27 decembrie!”, anunță organizatorii proiectului.

Ediția din 2020 este una specială pentru că, la fel ca în anii de început, Căsuța Fericii va fi amplasată în locația ei originală, pe strada Republicii, lângă Grupul statuar al poeților maghiari Holnaposok.

Evenimentul, iniţiat în anul 2009 de către o echipă de voluntari rotaractieni, a devenit o tradiție în peisajul orădean, reușind anual să identifice și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea şi dorinţa de implicare a comunităţii orădene în susţinerea cauzelor caritabile. Sub deviza „împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 12 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.