Să fii voluntar în afara existenței tale profesionale, înseamnă să-ți dăruiești parte din timpul tău liber și să-l dedici celor care au nevoie de tine. Să te implici, să acționezi, să ajuți ori de câte ori situația o cere, ori de câte ori este posibil.

 

Înainte de a răspunde cu nu, să învățăm să spunem da, să răspundem nevoilor celorlalți, să căutam parteneri care să ne ajute atunci când situația poate ne depășește, într-un cuvânt să ne implicăm mai mult, să nu trecem nepăsători pe lângă problemele celor de lângă noi.
Prin proiectul de voluntariat „Să fim mai aproape de semenii noştri”,  desfășurat în perioada 18-23 aprilie, elevii clasei I D alături de părinții lor au desfășurat o serie de activități prin care doresc sa fie mai multă „lumină”, mai multe zâmbete, un plus de speranță acolo unde aceasta s-a diminuat. Chiar dacă sunt foarte mici, doresc să devină un model pentru cei din jur.
Sfintele Sărbători Pascale sunt un prilej de bucurie pentru întreaga omenire creştină. Acestea reprezintă o revenire a sufletului şi a trupului la tot ceea ce înseamnă iubire: Dumnezeu. Împărtăşim darul divin împreună cu cei apropiaţi nouă, cu familia, cu prietenii, ne oferim bucurie unii altora, momente împreună, zâmbete şi vorbă caldă. În aceste zile nimeni nu este uitat. Iisus prin Înviere ne-a arătat că trebuie să oferim din suflet lumină fără a  cere nimic în schimb. De aceea, în această Perioadă Sfântă nici un suflet nu trebuie să se simtă trist sau singur, pentru că prezenţa lui Dumnezeu prin iubire ne oferă singura sursă reală de bucurie spirituală, de înălţare sufletească, de apropiere a umanului concret de divinul spiritual.
Realitatea socială în care trăim prezintă o paletă întreagă de situaţii în care copii, independent de voinţa lor, au ajuns singuri, uitați de familia lor sau trăind într-o familie cu posibilități limitate. Acești copii au uitat să zâmbească și pentru ei „Iepurașul De Paște” reprezintă doar un tablou, o imagine. Merită și ei să li se umple sufletele de bucuria adusă de Sfintele Sărbători, să fie înconjurați cu dragoste, să înțeleagă că nu au fost uitați și/sau abandonați.
Prin străduința acestor copilași sprijiniți de părinți, Lumina Sfântă  a pătruns în sufletele colegilor de la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea pe care i-au avut ca invitați la masa de Paște. Bucuria de pe chipul acestora a umplut ochii de lacrimi celor care ne-au fost alături pe tot parcursul desfășurării proiectului, reprezentând cea mai mare recompensă pentru întreaga activitate depusă.

Prof. Sanda Mariana IGA