Lucrurile se mișcă dacă facem valuri - Swimathon Oradea, la a doua ediţie
Peste 150 de înotători vor înota, sâmbătă, la Bazinul Olimpic, pentru a susţine o cauză umanitară, dar şi pentru a promova o viaţă sănătoasă prin sport.
Swimathon-ul orădean se află la a doua ediţie, anul trecut reuşind să coopteze 111 înotători, dar şi să adune 26.000 de lei care au fost distribuiţi unor proiecte umanitare, culturale sau de mediu. Evenimentul, care va avea loc, sâmbătă, 28 iunie, în intervalul 10.00-14.00, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", se desfăşoară prin grija Fundației Comunitare Oradea care şi-a propus prin acest proiect să încurajeze generozitatea, solidaritatea și activismul local, dând orădenilor ocazia să se implice în rezolvarea problemelor din jur. "Nu este doar un eveniment de strângere de fonduri, ci şi plasăm aceste fonduri în comunitate. Evenimentul s-a desfăşurat prima dată, în 2009, la Cluj-Napoca şi pe măsură ce înaintăm, reuşim să stângem tot mai multe fonduri. Noi trebuie să profităm că avem Bazinul Olimpic, dar şi iubitori ai înotului în Oradea. Prin acest eveniment cultivăm spiritul civic, voluntariatul, dar şi spiritul de echipă", a declarat președintele Consiliului Director, Sorin Constantin. Dacă anul trecut, prin Swimathon Oradea au fost finanţate 11 proiecte, pe 28 iunie, la start sunt aşteptaţi 150 de înotători care vor lupta pentru 15 cauze. "În acest an s-au înscris atât cauze sociale, cât şi proiecte educaţionale, de mediu sau culturale. La nivelul celor şapte oraşe se va susţine o cauză comună, de reintegrare a bolnavilor cu psoriazis. De asemenea, pentru cauza Anei-Maria vor înota şi un grup de deţinuţi de la Penitenciarul Oradea", a explicat Ioana Şandor, director executiv al FCO. Startul se va da la ora 10.00, fiind deja formate mai multe echipe, care vor susţine câte o cauză. "Vor exista şi curse individuale, pentru copii, pentru familie şi pentru manageri. FCO va oferi şi două premii speciale a câte 1.000 de lei fiecărei cauze pentru care s-a înotat cele mai multe lungimi de bazin; respectiv se strânge cea mai mare sumă de bani de la susținători", a declarat Ovidiu Tirla, manager Proiect Swimathon. Orădenii vor putea contribui şi ei cu sume de bani oferită pentru fiecare lungime de bazin realizată de înotătorul sau echipa favorite sau o sumă fixă pentru întreaga evoluție la eveniment a înotătorului sau a echipei favorite. De asemenea, FCO va organiza o tombolă pentru toți susținătorii care vor dona mai mult de 50 lei. "Dorim să transmitem spiritul de echipă şi către companiile mai mici, nu doar către multinaţionale, care oricum au acest spirit. Lucrurile se mișcă dacă facem valuri!", a declarat Cătălin Popa, membru în Consiliu Director al FCO.
150 pentru 15 cauze
Bihorenii interesaţi să se implice în comunitatea locală vor mai putea susţine următoarele cauze: "Maria - șansă la o viață normală", cauză propusă de Asociația Alsterdorf pentru întrajutorarea unei tinere de 35 de ani, Maria Lakatoș care are nevoie de 4.000 euro, pentru o intervenție chirurgicală; "Reintegrarea socio-profesională a bolnavilor cu psoriazis"; "Paralizia cerebrală nu mă poate opri să iubesc, să sper, să visez, să lupt - Andreas", o cauză înaintată de părinții lui Andreas, tânăr care suferă de tetrapareză spastică piramidal și extrapiramidal și necesită mai multe intervenții terapeutice; "Împrumut pentru viaţă", o campanie caritabilă pentru Ana-Maria Crăciun; "Cadou de majorat pentru viață", un proiect inițiat de Ramada Oradea pentru a oferi Larisei și Denisei Cucu, două surori gemene de 18 ani care suferă de distrofie musculară progresivă, posibilitatea de a obţine un diagnostic complet și de a face un prim pas spre o intervenție chirurgicală care să le salveze viața; "YouthBank Oradea", program de educație non-formală și responsabilizare a tinerilor; "Educație prin sport și artă FEAT TEAM Suplacu de Barcău", un proiect propus de CERC Suplacu de Barcău pentru ca trupa de copii care a luat locul III pe țară la Campionatul Național de Hip-Hop IDO să poată participa la Campionatul Mondial din Italia în luna iulie; "Incubator 107 Oradea", un proiect având ca obiectiv organizarea de ateliere menite să dezvolte potențialul uman prin activităţi non-formale; "EDU - FUN - Educație despre mediu prin distracție", proiect propus de Ecotop; "O grădină specială pentru oameni speciali! Amenajarea grădinii centrului de zi "Iedera" - proiect propus de Asociația Down; "Grădinița Waldorf ne inspiră", un proiect propus de Asociația Waldorf Oradea în vederea dotării grădiniței Waldorf din Oradea și a curții acesteia cu echipamente specifice vârstei; "Ceata lui Pițigoi", un proiect propus de Uniunea Femeilor Bihor prin care se oferă elevilor pe timpul vacanței de vară condiţii de petrecere a timpului în mod plăcut; "Tabere care schimbă vieți", un proiect propus de Fundația Comunia; "Tabără terapeutică", propusă de Fundația Hospice Emanuel pentru un număr de 20 de adolescenţi care şi-au pierdut părinţii; "Festivalul Internațional de Teatru Oradea", proiect propus de Fundația Culturală Festivalul Internațional de Teatru.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.