Peste o mie de controale efectuate de DSP Bihor - Şcoala din Gurbediu a rămas fără autorizaţie
În luna septembrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a efectuat 1.076 de controale, mai mult de jumătate dintre ele în şcoli, unde au fost aplicate cinci avertismente, două amenzi în valoare totală de 6.000 lei, şi a fost dispusă retragerea autorizaţiei sanitare Şcolii gimnaziale din Gurbediu, comuna Tinca.
Serviciul de Control în Sănătatea Publică al DSP Bihor a efectuat 658 de controale în şcolile din judeţ, aplicând cinci avertismente, două amenzi (în valoare totală de 6.000 lei) şi a dispus retragerea autorizaţiei sanitare a Şcolii din Gurbediu, un sat din comuna Tinca. "Autorizaţia a fost retrasă pentru neîndeplinirea planului asumat în 2012. Şcoala de Gurbediu trebuia să finalizeze reabilitarea grupurilor sanitare. Şi, deşi au avut la dispoziţie un an întreg, nu au făcut acest lucru. În prezent, unitatea şcolară este funcţională pentru că nu s-a dispus suspendarea activităţii ci doar a autorizaţiei sanitare. Când grupurile sanitare vor fi reabilitate, vom face un nou control şi vom elibera şi acestă autorizaţie", a spus, pentru Crişana, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, Dorel Ţîrţ. În total, Serviciul de Control în Sănătatea Publică al DSP Bihor a efectuat 1.076 de acţiuni de control în unităţi economico-sociale din mai multe domenii de activitate.
Controalele vor continua!
Pe domeniul producţiei şi distribuţiei de apă potabilă au fost efectuate 33 de controale şi a fost aplicat un avertisment, în turism au fost efectuate 3 controale, în ceea ce priveşte mediul de viaţă al populaţiei au fost făcute 67 controale, fiind incluse aici unităţi de mică industrie, unităţi comerciale, zone de locuit, gestiunea deşeurilor solide menajere şi staţii de epurare a apelor uzate, fiind aplicat un singur avertisment. În domeniul utilizării produselor de tutun s-au făcut 89 de controale în unităţi sanitare şi unităţi şcolare, în domeniul cosmetice - 22 de controale, în cel al biocidelor (produse chimice utilizate în scopul eliminării organismelor dăunătoare, precum paraziţii şi microorganismele) au fost efectuate 108 controale la utilizatori şi la retaileri iar în ceea ce priveşte mediul de muncă s-au făcut 4 controale. Au mai fost efectuate 42 de controale în unităţile sanitare (atât la unităţi ambulatorii cât şi la spitale) şi 44 de controale în domeniul gestiunii deşeurilor cu potenţial contaminant. "Activităţile de control al condiţiilor igienico-sanitare din unităţile social economice ale judeţului vor continua şi în perioada următoare în vederea minimizării riscurilor pentru sănătatea populaţiei", se afirmă într-un comunicat al DSP Bihor, semnat de directorul executiv Daniela Rahotă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.