În perioada 1 - 20 noiembrie, Federația Internațională a Comunităților Educative – Secțiunea România (FICE) desfășoară, în unitățile de învățământ, a VII-a ediție a Campaniei ,,19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor’’.

La această campanie s-a alăturat și Școala Gimnazială „Aurel Pop” Oșorhei, obiectivele proiectului fiind stoparea abuzului, exploatării, traficului și a tuturor formelor de violență împotriva copiilor, reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități, precum și reducerea semnificativă a tuturor formelor de violență în mediul școlar.

„Activitatea la care au participat elevii școlii noastre a constat în întâlnirea elevilor claselor a VIII-a A și B cu consilierul juridic Gianina Clop și cu psihologul școlar Ioana Drugas de la Liceul „Don Orione” din Oradea. Interacțiunea dintre cele două invitate și elevii școlii s-a concentrat, în principal, pe obiectivul care abordează violența asupra copiilor, cu impact în diverse sfere ale societății. Aceștia au purtat discuții cu tinerii pe diverse teme, printre care bullying-ul și abuzul în mediul școlar, neglijența copiilor, exploatarea prin muncă a copiilor și pedeapsa corporală”, ne-a declarat prof. Florina Toma.  

Vineri, 15 noiembrie, clasele a VIII-a A și a VIII-a B au dat startul acestui proiect, în cadrul orei, alături de prof. Florina Toma și prof. Claudia Tișe.

Potrivit profesoarei Florina Toma, obiectivul acestui proiect este: „stoparea abuzului, exploatării, traficului și a tututor formelor de violență împotriva copiilor, precum și reducerea semnificativă a acestora”.

Elevii care au participat la dezbateri au primit următoarele recomandări: „Nu îi agresați pe colegii voștri!”; „Încercați să-i ajutați pe elevii care sunt agresați!”; „Încercați să-i includeți în colectiv pe elevii care sunt excluși!” și „Dacă știți că cineva este agresat, anunțați un adult (din școală și de acasă)!”.