Tabără AFOREO pentru copiii din mediul rural
În Gara centrală din Oradea, a poposit ieri un grup de elevi, din localităţile Voivozi (Şimian) şi Sânnicolau Român. Cu binecuvântarea PS Sale Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei, cei 20 de copii, din clasele V-VIII, vor participa, în perioada 22-26 august, la o tabără organizată de către Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO) la Mănăstirea Izbuc. Printre participanţii la tabără s-au numărat şi elevii Claudiu Petrilă şi Gabriel Pop, elevi în clasa a V-a la Şcoala din Sânnicolau Român, care, în fiecare duminică, slujesc la altar, în cadrul Sfintei Liturghii.
În cadrul taberei de la Izbuc, copiii vor avea parte atât de activităţi instructiv-educative, coordonate de către doamnele profesoare Maria Cristea, din Oradea, şi Ana Codrean, din Sânnicolau Român, membre AFOREO, cât şi de activităţi spirituale, sub îndrumarea preotului Daniel Brisc, de la Parohia Voivozi - Şimian. De asemenea, pe tot parcursul taberei, alături de copii vor fi Ionel Puie şi Alina Miclăuş. Prin organizarea acestei tabere, aflată la prima ediţie, doamnele de la AFOREO şi-au propus să le facă o bucurie copiilor din mediul rural. Copiiii participanţi sunt elevi cu rezultate bune la învăţătură, unii dintre ei având posibilităţi financiare mai reduse. „Noi credem că tabăra nu trebuie să fie doar o vacanţă, ci şi o oportunitate de a învăţa, a iubi şi a creşte tinerii în cuvântul lui Dumnezeu. Organizarea unei tabere poate părea un proces plin de provocări, însă dacă ai planul corect, oamenii potriviţi şi rugăciune, Dumnezeu o poate transforma într-o experienţă minunată", ne-a declarat Viorica Cherteş, preşedinta AFOREO. Ieri, înainte de a urca în tren spre Vaşcău, doamnele de la AFOREO - Veronica Cocaină, Maria Suciu, Valentina Toth, Florica Seleş, Lucia Tănăsescu, dr. Emilia Moţ, Mioara Marta, Georgeta Manea şi Ana Vesa, le-au făcut o surpriză plăcută copiilor, oferindu-le pachete cu rechizite, cărţi de poveşti, jocuri, dar şi dulciuri, răcoritoare. „Este prima tabără la care participă copiii. Mulţi dintre ei nu au mai călătorit până acum cu trenul, aşa că este o experienţă inedită. Scopul taberei este îmbogăţirea spirituală şi educativă a copiilor, fiind, totodată, şi o modalitate de relaxare înainte de începerea şcolii", ne-a declarat părintele Daniel Brisc, preotul paroh de la Biserica din Voivozi (Şimian).
De la Oradea, grupul a luat trenul spre Vaşcău, unde i-a aşteptat microbuzul, pus la dispoziţie de Liliana Laza, directoarea şcolii din localitate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.