Turiştii au aflat cum să prevină infracţionalitatea
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, specialiştii Centrului Regional Oradea din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, poliţiştii de proximitate din staţiunea bihoreană Băile Felix şi specialiştii Centrului Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor derulează, din această săptămână şi până la 1 septembrie, în Băile Felix, o serie de activităţi preventive în cadrul campaniei "Vacanţă în siguranţă".
Prima acţiune desfăşurată a avut loc miercuri după-amiază, la care au participat sute de turişti şi nu numai din Băile Felix. Oamenii legii au abordat subiecte cum ar fi "Prevenirea furturilor din autoturisme şi din locurile de petrecere a timpului liber", "Consumul de droguri şi infracţionalitatea", "Prevenirea traficului de persoane. Dispariţiile de copii", "Alcoolul şi violenţa" şi "Prevenirea accidentelor rutiere şi respectul în trafic". Cu această ocazie a fost proiectat şi un film educativ-preventiv al cărui rol este de conştientizare a cetăţenilor cu privire la posibilitatea dezvoltării unui comportament preventiv. "În cadrul acţiunii au mai fost distribuite pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive. Turiştii au aflat şi despre cele două campanii naţionale organizate de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi desfăşurate pe plan local de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi specialiştii Centrului Regional Oradea din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, respectiv "Omul cu două feţe" şi "A dispărut un copil? Sunaţi la 116000", a precizat Ioana Indrieş, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. Astfel, turiştii au aflat despre existenţa numărului unic european destinat dispariţiei copiilor, 116000, şi utilitatea lui. Cât priveşte traficul de persoane, în prima jumătate a acestui an, la nivel naţional au fost identificate 343 de victime, cu aproape o jumătate mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost identificate 775 victime. În funcţie de grupa de vârstă căreia aparţin, cele mai multe victime au între 18 şi 25 de ani, adică 142, dintre care 63% sunt femei. Următoarea categorie de vârstă exploatată este cea a victimelor cu vârsta cuprinsă între 26 şi 40 de ani, numărul acestora ridicându-se la 99, ceea ce reprezintă 29% din total. Minorii reprezintă 18% din numărul total de victime. La nivelul judeţului nostru, angajaţii Centrului Regional Oradea din cadrul A.N.I.T.P au identificat în acest an 26 de victime.
Campania va continua până la sfârşitul lunii în fiecare zi de marţi şi joi, la punctul de informare al Poliţiei, situat pe platoul din faţa Lacului cu Nuferi din staţiune.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.