Direcția de Asistență Socială Oradea (DAS Oradea) se bucură să aducă în atenția comunității desfășurarea cu succes a programului „Meditații gratuite pentru elevii din clasele V-VII”.

Demarat în toamna anului trecut, programul este destinat copiilor proveniți din familii aflate în dificultate financiară, monoparentale, care se confruntă cu probleme sociale, dar și celor care, pur și simplu, consideră că au nevoie de un astfel de program care le este util. Scopul acestui program este de a oferi elevilor sprijin în dezvoltarea cunoștințelor și efectuarea temelor la limba română, limba engleză și matematică, asigurându-le șanse egale de reușită școlară. Inițiativa, desfășurată pe întreg parcursul anului școlar 2024-2025, a atras un număr impresionant de participanți, reflectând interesul crescut pentru această acțiune.

Programul se desfășoară în patru locații pentru a acoperi mai multe zone din oraș și pentru a da oportunitatea celor interesați să poată accesa cât mai facil aceste servicii: Centrul Social Multifuncțional „Nufărul”, Centrul Social Multifuncțional „Rogerius II”, Centrul Social Multifuncțional „Ioșia”, precum și la sediul DAS Oradea (str. Primăriei nr. 42). În prezent, peste 150 de elevi participă săptămânal la aceste sesiuni, beneficiind de sprijin personalizat din partea celor 28 de voluntari, cadre didactice cu experiență și studenți entuziaști, care și-au dedicat din timp pentru a-i ajuta. Meditațiile se desfășoară în fiecare după-masă în grupuri restrânse, într-un cadru primitor și prietenos, în care elevii pot învăța în ritmul lor, punând întrebări și lucrând pe teme adaptate nevoilor fiecăruia.

„Acest program nu ar fi fost posibil fără devotamentul celor 28 de voluntari - cadre didactice și tineri studenți - care și-au oferit timpul și cunoștințele pentru a sprijini copiii. Ne bucură mult faptul că elevii participă cu seriozitate și entuziasm, le mulțumim lor și familiilor lor pentru încrederea acordată, iar noi le oferim toate resursele necesare pentru a se pregăti temeinic, atât pentru examenele de admitere la liceu, cât și pentru evaluările importante de pe parcursul anului școlar - teze, simulări, testări naționale. Sperăm să le fie de folos acest sprijin și să ne revedem cu ei la ediția din toamnă. Dintr-o idee frumoasă, cu oameni implicați și copii curioși, am reușit să transformăm niște ore de meditații în pași siguri spre reușită, și nădăjduim că investiția în educație se va reflecta în rezultate care se vor vedea în timp”, a declarat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.