Simona Halep (7 WTA) s-a calificat în sferturile celui de-al treilea Mare Șlem al anului, Wimbledon, după victoria cu 2-0 la seturi (6-3; 6-3) în fața lui Cori Gauff (SUA; 313 WTA).

În vârstă de doar 15 ani, Gauff a avut câteva victorii de răsunet pe iarba din Marea Briatanie (în fața lui Venus Williams și Polona Hercog), iar Halep (27 ani) a jucat la potențial maxim. După ce ambele jucătoare și-au cedat game-ul pe primul serviciu, românca a început să forțeze și s-a distanțat, grație a două break-uri, reușind să închidă cu 6-3. În manșa secundă, Halep a pierdut din nou un serviciu, dar a bifat două break-uri, ultimul la mijlocul setului și a închis partida după o oră și 17 minute.

Halep a reuşit doi aşi, iar Gauff niciunul. Românca a avut 14 greşeli neforţate, de două ori mai puţine decât adversara sa. Accederea în sferturi i-a dus lui Halep 430 de puncte WTA şi 294.000 de lire sterline.

Următoarea adversară a lui Halep va fi chinezoaica Shuai Zhang, care a eliminat-o ieri pe ucraineanca Daiana Iastremska, 6-4, 1-6, 6-2. Shuai Zhang, 30 de ani, locul 50 WTA, a atins în premieră sferturile unui turneu de Mare Şlem. Bilanţul întâlnirilor dintre Halep şi Zhang este favorabil jucătoarei asiatice (2-1). Halep a fost învinsă de Zhang în primul tur la Australian Open în 2016.

Meciul dintre Halep și Zhang se va disputa astăzi, la o oră ce urmează a fi stabilită de organizatori.