CA Oradea - SCM Zalău 2-5 (0-2) - Înfrângere mult prea drastică
Vulturii verzi au pierdut această întâlnire după o primă repriză destul de echilibrată și o a doua în care, pe alocuri, au dominat copios, dar au pierdut disputa după ce, pe întreaga durată a partidei, au primit din partea zălăuanilor adevărate lecții de contraatac.
Partitură schimbată...
CA Oradea era obișnuită de obicei să înscrie apoi să se apere grupat și, eventual, să lovească pe contraatac când avea ocazia. Bazându-se pe o apărare fermă care până acum nu a dezamăgit, alb-verzilor li se potrivea acest stil de joc chiar dacă compartimentul ofensiv nu reușea întodeauna să se ridice la înălțimea prestațiilor apărării. De această dată însă CA Oradea, în postura de echipă gazdă, a fost cea care a încasat gol repede, a încercat să-și impună jocul alergând după egalare și a sfârșit repriza cu încă un gol primit care a venit din nou oarecum neașteptat. Cu acest handicap, de două goluri, în spinare, orădenii au ieșit deciși de la vestiare în partea a doua a jocului și au dominat autoritar, mai ales în primele minute a părții secunde, însă în ciuda a două goluri marcate, au primit o adevărată lecție de cinism fotbalistic, dacă se poate spune așa, oaspeții lăsându-se dominați teritorial dar reușind câteva acțiuni deosebit de periculoase pe contraatac, trei dintre acestea fiind finalizate cu gol.
Istoricul partidei
Nu s-au așezat bine suporterii orădeni la locurile preferate din tribuna Stadionului „Iuliu Bodola” că favoriții lor au și încasat primul gol după un minut și câteva secunde de joc. La o fază banală, unul dintre jucătorii gazdelor a întors o minge spre propriul portar care, însă, trimisă defectuos, a ieșit în corner. După lovitura de colț bătută pe bara a doua, fundașul zălăuan D. Berci s-a trezit singur-singurel în colțul careului de 6 metri și, nestingherit, a pus calm latul în calea balonului care a lovit transversala gazdelor, iar de acolo a poposit în plasă spre stupefacția întregii asistențe. A urmat o perioadă de joc destul de echilibrată, cu atacuri sterile și de o parte și de alta. Iar într-o porțiune a jocului când alb-verzii păreau să stăpânească destul de clar ostilitățile, în căutarea golului egalizator, sălăjenii mai beneficiază de o lovitură de colț soldată cu gol, în minutul 39. De la colțul terenului, balonul a fost trimis undeva în afara careului, la circa 25 m central, după o schemă, se pare, exersată, iar de acolo, șutul spectaculos a lui C. Meșter, fără adversar în preajmă, ușor deviat, s-a oprit din nou în plasa gazdelor pentru 2-0!
Oaspeții au oferit câteva lecții de contraatac
Actul secund a început cu gazdele sub presiunea scorului înscris pe tabelă, atacând în valuri careul oaspeților. Iar după ce Meșter a irosit o fază de contraatac în contul sălăjenilor, fiind blocat cu succes de Barabaș, a venit și golul care a reaprins speranțele în tabăra gazdelor. În minutul 50, C. Roșu a trimis din partea dreaptă o centrare de manual pentru M. Hosu care a direcționat balonul, cu capul, în poarta zălăuanilor. Au urmat câteva momente de euforie în jocul bihorenilor care s-au aruncat cu tot efectivul înspre poarta adversă neglijând într-o mare măsură propria poartă. Și, după ratările lui Hosu și Stan, a urmat faza din minutul 61 când A. Lezeu a întârzâiat nepermis de mult șutul la poartă la o acțiune în careul oaspeților, a pierdut balonul, iar pe contraatac, vizitatorii au lovit din nou prin S. Jurj care, după un prim șut respins în față de Barabaș, a trimis a doua oară plasat, la firul ierbii, pe colțul lung, în poartă. Orădenii au ieșit din nou la joc reluând „munca de Sisif”, iar după ce F. Chitaș izbește bara transversală după o lovitură liberă executată de la 17 m, ușor central, fază la care Hosu este faultat clar în careu, fază nesancționată de arbitru, gazdele vor reuși din nou să reducă din diferență în minutul 79. În acel minut a venit un șut centrare de la 25 metri din flancul drept pe care A. Lezeu, aflat în careu, l-a direcționat în transversală, mingea ricoșând apoi în poartă. Din nou speranțele s-au reaprins în tabăra gazdelor și din nou au neglijat faza de apărare mutându-se cu aproape toate compartimentele în jumătatea adversă. Astfel, oaspeții au avut ocazia să le ofere „vulturilor verzi” câteva lecții de contraatac. Prima, materializată în minutul 89 de M. Doroftei care a reluat cu capul, la colțul scurt, după un balon trimis din flancul drept de R. Gorovei. A doua, în ultimul minut al prelungirilor, când același Gorovei a stat la originea ultimului gol după ce a trimis un șut spre poartă, iar C. Letan, în încercarea de a îndepărta pericolul, a trimis balonul, cu capul, scuturând plasa propriei porți și stabilind scorul final la un neverosimil, și poate nedrept, 5-2 în favoarea oaspeților.
Înfângere amară...
Cu acest rezultat, CA Oradea a părăsit poziția secundă în clasament în favoarea celeilalte echipe bihorene, Lotus Băile Felix. Având fixat, ca prim obiectiv, ocuparea uneia dintre primele patru poziții în clasament care duc în playoff, „vulturii” se află în grafic. Însă pentru suporterii orădeni, această înfrângere are un gust deosebit de amar mai ales că echipa a capotat în fața unei formații care ne-a șicanat destul în ediția trecută de campionat. Pentru CAO urmează o deplasare grea, peste o săptămână, la Șimleul Silvaniei.
CA ORADEA - SCM ZALĂU 2-5 (0-2)
Marcatori: Marius Hosu '50, Alexandru Lezeu '79 / Dan Berci '2, Cosmin Meșter '39, Sergiu Jurj '61, Mihai Doroftei '89, Cosmin Letan '94 (autogol)
CA Oradea: A. Barabaș - Cr. Copil ('29 G. Cherman), C. Letan, D. Stan, L. Ioviță - R. Gunie, R. Ardelean ('70 Gheorghiță) - D. Marina ('29 Al. Lezeu), C. Roșu ('70 Fl. Porumb), Fl. Chitaș - M. Hosu ('81 Cîrjan).
Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe
SCM Zalău: A. Pop - D. Berci, R. Dulap, M. Onicaș, A. Șumlea, Al. Mare ('90 Al. Jula), V. Calugher, C. Meșter ('76 R. Stanciu), R. Logon ('76 M. Doroftei), Sg. Jurj ('90 Sg. Negruț), Sg. Pop ('56 R. Gorovei).
Antrenor: George Zima
Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) - Daniel Lar (Baia Mare), Daniel Humiță (Armeniș - Caraș Severin)
Observatori FRF: Iulian Szekely (Cluj-Napoca), Ioan Papp (Carei).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.