CAO a dominat cu destulă autoritate cam 80 de minute din joc și totuși a trebuit să se recunoască învinsă, pe teren propriu, în fața unei echipe care s-a apărat, uneori cu disperare, însă a plecat acasă cu trei puncte în „desagă'' fiindcă a avut mult noroc, dar și fiindcă în rândurile sale a avut câțiva jucători experimentați care au făcut diferența.

Primă repriză dominată cu autoritate

Pe o vreme mohorâtă de toamnă timpurie, această partidă ar fi trebuit să aducă multă lumină în inimile jucătorilor și ale suporterilor alb-verzilor, sâmbătă, în cazul obținerii celor trei puncte atât de mult dorite. Nu a fost să fie așa fiindcă Zeul „Fotbal” a vrut să demonstreze încă odată cât de nedrept poate să fie uneori. Prima parte a jocului a fost dominată categoric de „vulturii verzi'' care au avut și câteva ocazii destul de mari în această parte a jocului prin atacanții săi, în special Hosu și Dobrescu. Poate cea mai mare ocazie s-a consumat în minutul 7 când Hosu a trimis balonul cu un șut în cross, din partea dreaptă, mingea traversând întreg careul agale, prin fața porții, fără ca cineva să o poată împinge în plasă. Peste câteva minute i-a venit rândul veteranului Albuț să se remarce deviind balonul în corner după un șut bun a lui Dobrescu din interiorul careului. În minutul 16 s-a derulat poate cea mai spectaculoasă fază a reprizei atunci când balonul a circulat șnur pe la jucătorii orădeni, încă din propria treime, iar C. Roșu a finalizat cu un șut excelent, însă stupoare...arbitrul a indicat perfect regulamentar poziție afară din joc la autorul șutului. Repriza s-a încheiat în nota de dominare a alb-verzilor care au zburdat pe teren, fără ca bistrițenii să creeze defel emoții la poarta gazdelor.

 

Trei lovituri de „măciucă”

Abia a început repriza secundă când a venit prima lovitură de „măciucă'' pentru gazde, în minutul 47. Veteranul Nalați, specialistul bistrițenilor la lovituri libere, a executat o asemenea lovitură de la 20 de metri lateral dreapta trimițând balonul în limita careului de 6 metri, iar alt veteran, Stoianof, îl prelungește în colțul lung deschizând scorul, 1-0 pentru oaspeți. Peste doar trei minute același Nalați mai beneficiază de o lovitură liberă de la circa 25 de metri central și expediază mingea la semi-înălțime, pe lângă zidul prost așezat, în interiorul bării laterale din stânga portarului Verdeș, mingea ricoșând în poartă pentru un 2-0 neașteptat. Au urmat câteva minute de degringoladă în jocul „vulturilor verzi'' apoi aceștia au reluat parcă și mai hotărâți atacurile la poarta oaspeților. Presiunea la poarta bistrițenilor a crescut constant, iar după ce în minutul 59 Dobrescu a fost lovit peste călcâie în careul advers fără ca centralul să intervină, după alte două minute, la o fază colectivă din careul bistrițenilor, un jucător al acestora comite henț, însă balonul ajunge la puștiul Raul Ardelean care trimite un șut sănătos de la marginea careului mare aproape de vinclul porții lui Albuț reducând astfel din handicap pe tabela de marcaj. Tabelă care, supărată parcă, imediat ne-a abandonat stingându-se. Gazdele presează în continuare, bistrițenii, mai economicoși cu efortul, se apără grupat. Hosu mai trimite o minge în diagonală prin fața porții adverse pe care Dobrescu, din alunecare, nu reușește s-o împingă în poartă. R. Ardelean expediază un șut bun din careu dar de această dată Albuț reușește să-l devieze în corner. Vine minutul 82 atunci când, la o fază consistentă în careul bistrițenilor, după un prim șut orădean bâlbâit de Albuț, balonul cade în fața lui Lezeu care îl împinge în plasă din careul mic (2-2). Speranțele pentru o victorie renasc în tabăra alb-verzilor, dar timpul trece nemilos iar golul orădean izbăvitor nu mai vine. Dar nici un egal nu era chiar așa de rău. Însă bistrițenii oportuniști nu au scăpat ocazia să plece cu toate cele trei puncte în tolbă. În ultimul minut de joc Verdeș iese la o minge în afara careului, comite fault, scapă doar cu un cartonaș galben, dar spre locul executării loviturii se îndreaptă „Bau-Bau'' Nalați creeându-ne frisoane pe margine. Acesta își așează balonul la 25 de metri în stânga și trimite din nou la semi-înălțime, mingea traversând careul printre jucători, mușcând gazonul cu câțiva metri înainte de-a poposi în plasă, în colțul lung. Astfel bistrițenii câștigă cu scorul de 3-2 și le „răpesc'' orădenilor toate punctele.

La final tristețea s-a așezat pe chipurile jucătorilor și susținătorilor alb-verzilor, care au pierdut o partidă dominată cap-coadă în urma a trei lovituri libere. Jucătorul cel mai bun din tabăra gazdelor a fost Raul Ardelean (17 ani) care crește în joc meci de meci.

Etapa a IV-a aduce o deplasare la Șimleul Silvaniei, sâmbătă 3 octombrie, în care „vulturii verzi'' au ocazia să demonstreze că merită să joace în Liga a III-a.

CAO Oradea: Verdeș- Copil, Mintaș ('79 Adrian Lazăr), Stan, Ioviță – Letan, Ardelean – Hosu, Blăgea ('90+2 Panti), Roșu – Dobrescu ('72 Lezeu). Antrenori: Florin Fărcas, Dorin Mihuț.

Gloria Bistrița: Albuț – Milandru ('84 Bălan), Meșter, Patca, Vărărean, Trifan – Nalați, Georgiță ('72 Libong), Sulici – Curtuiuș ('64 Alassan), Stoianoff. Antrenori: Dănuț Matei, Dorel Zegrean.

Arbitri: Claudiu Ștef (Tg. Mureș) – Ioan Humiță (Caraș Severin), Cristian Mureșan ( Cavnic).

Observatori: Ioan Papp (Carei), Silviu Mocanu (Arad).