Către Primăria şi Consiliul Local Vadu Crişului

Domnule primar,

Domnule viceprimar,

Doamnelor şi domnilor consilieri,  

Următoarea etapă în această acţiune pe care, cu voia Domnului, o desfăşurăm de circa trei ani în Vadu Crişului şi Şuncuiuş, de atragere a copiilor într-o activitate organizată, în domeniul practicării tenisului, este infiinţarea unui club de tenis şi afilierea lui la Federaţia Română de Tenis.

Înaintea performanţei sportive, prin intermediul proiectului „Tenis în comune şi sate” ne-am propus ca să atragem copiii şi nu numai la mişcarea în folosul sănătăţii şi să aducem şi o influenţă pozitivă în planul civic asupra întregii comunităţi. Însă progresele făcute de către micii tenismeni din cele două comune ne obligă să facem acest pas important pentru cei care doresc să practice tenisul de performanţă, care vor să facă o carieră în sportul alb. De altfel, tenismena cu cele mai spectaculoase rezultate în tenisul juvenil din Bihor este Anamaria Coroiu din Şuncuiuş, o jucătoare de reală perspectivă, cu calităţi fizice şi mentale deosebite. Şi ca ea mai sunt printre practicanţii tenisului din Vad şi Şuncuiuş, iar ei pot fi sprijiniţi printr-un club sportiv care să-i reprezinte. Mărturisesc că m-am gândit mai demult la crearea unui club sportiv pentru zona Defileului Crişului Repede, care să concentreze copiii din localităţi de pe o rază de 30 de kilometri. Dar a trebuit să treacă trei ani pentru ca aici să se formeze o grupă de copii care să stăpânească procedeele tehnice şi să atragă, prin ceea ce pot să demonstreze pe terenul de tenis şi alţi copii sau iubitori ai acestui sport. Pentru că tenisul trebuie şi să iasă din sală, trebuie să fie privit de cât mai multă lume, pentru că este un joc foarte spectaculos, unde fiecare lovitură este un spectacol în sine, motiv pentru care sportul alb este aşa de mediatizat. Prin practicarea sportului alb în cele două săli de sport şi gradul de folosire a acestora a crescut.

Cluburile orădene „Speranţa” şi „Voinţa” au făcut posibilă dezvoltarea acestui proiect prin care mulţi copii din comunele bihorene au făcut primii paşi în tenis. Clubul Sportiv „Voinţa” Oradea a stat la originea organizării celor două turnee naţionale Trofeul Siroco la Şuncuiuş şi Vadu Crişului, competiţii care s-au bucurat de frumoase aprecieri din partea participanţilor din ţară şi au adus cele două localităţi pe harta tenisului românesc. Cu ocazia desfăşurării celor două turnee, prin implicarea autorităţilor şi a conducerii celor două instituţii de învăţământ, s-au făcut lucrări la cele două săli de sport care să poată face posibilă disputarea meciurilor, îmbunătăţiri făcute cu sprijinul consiliilor locale şi al partenerului principal al turneului SC Mecord Siroco SA, directorul firmei orădene, Florian Sala, fiind originar din localitatea Birtin. Foarte apreciată a fost contribuţia Consiliului Local Vadu Crişului care a oferit clipe de neuitat tuturor participanţilor la turneu care au socializat şi au legat prietenii.

În vederea înfiinţării noului club sportiv prin intermediul căruia dorim să sprijinim cariera acestor copii, să poată călca pe urmele Simonei Halep sau ale lui Roger Federer, am căutat membri fondatori pentru noul club de tenis. Nu puteau să lipsească domnul Florin Cuc, „părintele”  proiectului „Tenis în comune şi sate” şi unul din cei şase voluntari, tehnicieni ai tenisului, care au ajutat copiii se descifreze tainele acestui sport, doamna Mihaela Găvriluţ din Vadu Crişului, doamna Bogdana Haragoş şi Daniel Rus din Şuncuiuş care au fost zi de zi alături de tinerii tenismeni, atât la sălile de sport, cât şi la balonul cu aer cald din Oradea, unde s-au pregătit suplimentar în această iarnă ajutaţi fiind de consiliile locale. Şi nu poate să lipsească dintre membrii fondatori Consiliul Local Vadu Crişului, pentru sprijinul necondiţionat şi continuu acordat copiilor şi antrenorilor în activitatea lor. M-am gândit ca noua structură sportivă să poarte numele Tenis Club Voinţa Vadu Crişului, ca o recunoaştere a aportului pe care clubul orădean l-a avut în aceşti ani în dezvoltarea sportului alb în Defileul Crişului Repede, dar şi a palmaresului Clubului Sportiv „Voinţa” Oradea, căştigător al turneelor de la Paris, Bordeaux, Nantes, Munchen, Pecs, al Trofeului „Ilie Năstase” pe echipe, al Campionatelor Internaţionale ale României prin Ina Danciu, al titlului de vicecampioană naţională pe echipe, având mulţi componenţi în loturile naţionale. Avem nevoie de acordul dumneavoastră pentru a demara cât mai repede procedura de înfiinţare a noului club.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Mircea-Teodor Drăgoi, antrenor