În penultima deplasare a sezonului, handbalistele orădence au ţinut aproape doar o repriză faţă de cea mai bună echipă a campionatului, singura cu victorii pe linie în toate cele 18 etape. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 18-a din Seria D a Diviziei A, CSM Târgu Mureş a învins 32-20 (12-9) pe CSU Oradea.

 

Fără patru dintre cele 5 junioare împrumutate de la Viitorul Cluj-Napoca dar şi cu un lot mai puţin valoros decât cel al liderului, CSU Oradea a rezistat doar o repriză. După primele 30 de minute, scorul a fost cât de cât echilibrat, oaspetele demonstrând că ceea ce s-a întâmplat în prima parte a ultimului duel, pe care au câştigat-o cu 12-10, nu a fost doar un accident. Fetele pregătite de Doina Ardelean au căzut fizic în repriza secundă, perioadă a meciului în care s-a simţit lipsa propseţimii junioarelor de la Cluj. Cea mai bună marcatoare a bihorencelor a fost Nicoleta Abodi, autoare a 6 goluri, pivot care şi în această partidă a demonstrat că se află într-un evident progres faţă de sezonul precedent. În urma acestui rezultat, bihorencele rămân pe locul al 5-lea cu 15 puncte. Pentru CSU Oradea urmează jocul de pe teren propriu cu Minaur 2 Baia Mare, ultima partidă de acasă care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni.

Celelate rezultate din etapa a 18-a: Universitatea de Vest Timişoara – Minaur 2 Baia Mare 36-35 (18-20) şi CSU Reşiţa – Crişul Chişineu-Criş 24-24 (10-9).

CSU Oradea: Crina Pintea – Nicoleta Abodi 6 goluri, Daria Negruţ 1, Ariane Zegrean 1, Cipriana Petric 3, Cornelia Vrabie 3, Irina Munteanu 3, Valeria Motogna 2, Maria Damian, Anamaria Hercuţ 1. Antrenoare: Doina Ardelean.