Cu 14 înfrângeri suferite în 14 etape, handbaliștii orădeni vor încerca la Vaslui să rupă acest lanț al eșecurilor. Misiunea va fi dificilă dar nu imposibilă, moldovenii făcând parte din plutonul echipelor modeste din Liga Națională.

În ultimul meci din acest an calendaristic, echipa pregătită de către Cosmin Liberț speră să repete jocul bun făcut pe propriul teren în urmă cu două etape atunci când, în compania echipei Minaur Baia Mare, a treia clasată în Liga Națională, a fost destul de aproape să obțină un rezultat pozitiv. Din păcate însă prestația solidă de atunci nu a fost repetată în ultima rundă atunci când, tot la Arena Antonio Alexe, bihorenii au fost învinși clar (24-32) de CSM București, a 4-a clasată.

În turul campionatului, orădenii nu au fost departe să termine la egalitate partida cu CSM Vaslui, dar fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria moldovenilor la un singur gol diferență, 28-29, după ce la pauză scorul era egal, 14-14. Așadar există câteva argumente care ne fac să sperăm că Oradea are ceva șanse să scoată un rezultat bun la Vaslui. În clasament, bihorenii dețin „lanterna roșie” (locul 14) cu niciun punct acumulat după 14 etape în timp ce vasluienii ocupă locul al 11-lea cu 13 puncte adunate după 4 victorii, o remiză și 9 înfrângeri. Așadar două formații din subsolul clasamentului care duc o luptă pentru supraviețuire în Liga Zimbrilor.