Stadion: Minerul

Spectatori: aproximativ 500

Marcatori: Alex Clepcea 8, Alin Gheban 40+4 (11m), Ionuț Oncică 57, 78, 90+1

Cartonașe galbene: A. Gheban, R. Berce, I. Oncică / I. Suciu, M. Bela pe bancă, M. Edveș, D. Baidog, Iancu Raul antrenor, F. Toderaș, G. Butiri, I. Bot.

Cartonașe roșii: Bogdan Pădurețu 54, injurii și amenințări, Ionuț Bot 90+, injurii și bruscarea arbitrului.

CSO: Parasca - Laza, Berce (68 Gociu), Bilă, Văduva, Iștfan (64 Moruț), Tuduce (73 S. Balaj), Peter (46 Varga), Oncică, Clepcea, Gheban (73 Prața).

Antrenori: Voicu Popa și Sandu Balaj.

Viitorul: Toderaș - Pădurețu (11 S. Bere), Bot, Banciu, Gârz, M. Edveș, Suciu, Criste (36 Teușde), Baidog, Butiri, F. Edveș (80 Covaciu).

Antrenor: Raul Iancu.

Arbitri: Laurențiu Pentek - la centru - Marius Matica și Daniel Leuca - asistenți.

Observator AJF: Rozsa Ludovic.

Returul barajului pentru promovarea în Liga a IV-a, disputat la Ștei, a consfințit valoarea juniorilor șteieni care au „predat” o adevărată lecție de fotbal unui adversar uluit de forța partenerului de întrecere, dar mai ales de maturitatea acestuia în ciuda vârstei fragede.

După înfrângerea din tur la trei goluri diferență (2-5), juniorii șteieni trebuiau să câștige la cel puțin patru goluri diferență pentru a-și atinge obiectivul, acela al promovării într-o ligă superioară. Cei doi tehnicieni, Voicu Popa și Sandu Balaj, au dat dovadă de foarte mult profesionalism pregătind această partidă din toate punctele de vedere, iar rezultatul final, 5-0, a demonstrat, dacă mai era nevoie, valoarea lor și a juniorilor pe care îi pregătesc cu multă pasiune și simț de răspundere.

Start fulminant

Intenția gazdelor - în fața unui adversar care, practic, s-a „pierdut” pe legendarul stadion Minerul, datorită „imensității” terenului, în contrast cu cel practicat în această ligă - a fost vizibilă încă din startul partidei, aceea de a câștiga la o diferență care să le permită promovarea. După ce Oncică (5) la testat pe Toderaș, plasa oaspeților a fost scuturată de Alex Clepcea (8) cu un „trasor” la colțul lung, 0-1. După rapidul gol primit, oaspeții au aplicat tactica „ariciului” strângându-se în fața carelui mare, fără nici o intenție ofensivă, dar mai ales prin fragmentarea ritmică a meciului, metodă care a dat rezultate până la ultima fază a reprizei. În ciuda atenționării vehemente a portarului Toderaș (un adevărat spirit de fair-play), care striga continuu fără fault, acesta s-a produs în interiorul suprafeței de pedeapsă, iar Gheban (45+4) a transformat sigur, stabilind scorul la pauză, 2-0.

„Cine nu are bătrâni...

...să-și cumpere”, spune un vechi proverb, iar acesta a avut acoperire deplină la Ștei, dar, doar în tabăra gazdelor. Echipa oaspete a fost compusă, în mare majoritate,  din jucători de peste 30 de ani, și chiar mai mult, considerați, într-un fel sau altul, cam „bătrâni” pentru o ligă de amatori. În schimb, gazdele au prezentat o garnitură în care cel mai „vârstnic” jucător a avut 22 de ani. Totuși, din minutul 73 - când scorul era 3-0, gol înscris de Oncică (57) - la șteieni a intrat antrenorul Sandu Balaj, care s-a dovedit a fi decisiv în economia ulterioară a meciului. Cu un rafinament extraordinar, Sandu Balaj a „predat” propriilor elevi (dar și adversarilor) o lecție practică pe teren, prin două pase „filtrate” din propria jumătate de teren, care l-au „scos” fără marcaj pe Ionuț Oncică (70, 90+1), iar plasa s-a scuturat decisiv în favoarea amfitrionilor, 5-0.

Mulți nervi fără acoperire

Pe lângă faptul că au „refuzat” jocul, oaspeții au protestat vehement la orice decizie a brigăzii de arbitri, care a condus fără greșeală o partidă în care amprenta „cavalerilor în negru”, altădată, a fost una a calității desăvârșite, culminînd cu scenele din minutele de prelungire, când, la un scor totuși „astronomic” pentru un meci de baraj, au părăsit terenul de joc (90+3), iar centralul Laurențiu Pentek (sigur pe el tot meciul) a fluierat finalul jocului după trei minute de așteptare, chiar dacă mai erau câteva minute de prelungire arătate. Incredibil gest a unui adversar care, după afirmațiile făcute, dorește să activeze într-o ligă superioară.

Scene demne de altă epocă 

Oaspeții au fost însoțiți la Ștei de o galerie care a fost primită cu multă simpatie de localnici în tribuna stadionului - ocupând un loc chiar central - iar pe timpul meciului nu au avut loc evenimente. În schimb, evenimente au creat câțiva spectatori din tabăra oaspeților care au invadat suprafața de joc amenințând brigada de arbitri ( pentru ce oare? Sau poate pentru neputința favoriților, să fie de „vină” cavalerii fluierului? Ciudat, foarte ciudat), însă oamenii de ordine și-au făcut datoria, evitând anumite scene care nu au ce căuta pe o arenă sportivă. Mai mult, în apropierea vestiarelor, aceiași spectatori au spălat din belșug brigada de arbitri cu apă, aruncând înspre aceștia și cu flacoane, ei fiind calmați de un echipaj de poliție și jandarmi, sosiți la fața locului. Sincer, au fost scene regretabile, care nu s-au întâmplat niciodată pe legendarul stadion Minerul.