Eugen Băjenaru, un nume în poloul orădean
Eugen Băjenaru este unul din oamenii care şi-au legat destinele de polo, fiind de aproape 40 de ani în slujba acestui sport. Născut la data de 2 iulie 1954, la Ploieşti, şi-a început activitatea sportivă ca înotător la Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti, la vârsta de 10 ani, pentru ca, din `68, să treacă la secţia de polo a aceluiaşi club. Pe perioada în care a practicat înotul, l-a avut ca antrenor pe maestrul emerit al sportului Mihai Mitrofan, în timp ce tainele poloului pe apă le-a învăţat de la maestrul emerit Alexandru Bădiţa. Începând din anul 1975, a activat ca şi poloist la Progresul Oradea, aici sosind împreună cu Liviu Garofeanu, fiind coleg de echipă cu Roberta Pantea, Iles Zoltan, Kis Francisc, Vasile Ungureanu (aceştia evoluând mai apoi la Crişul Oradea). Cele mai bune rezultate ca poloist au fost obţinute de Eugen Băjenaru în perioada junioratului, în care a reuşit de două ori clasarea pe locul II şi de două ori pe locul III. Pentru Progresul Oradea a activat în perioada `75-`82, din anul 1982 începându-şi cariera de antrenor în cadrul clubului Crişul Oradea. Dintre performanţele obţinute ca antrenor amintim ocuparea locului II, în anul 1985, cu echipa de juniori II, formaţie din care făceau parte câteva nume ce au reprezentat mai târziu cu cinste culorile clubului: Florin Bonca (în prezent jucător la formaţia de primă ligă spaniolă - Matarou), Marcel Haşaş (jucător la formaţia Kecskemet - Ungaria), Cristian Pop (jucător încă, la Crişul Oradea). Între anii `93-`94, Eugen Băjenaru a ocupat funcţia de antrenor principal la echipa de seniori a C.S. Crişul, clasându-se de două ori pe locul IV în campionatul Diviziei A şi participând de două ori în Cupa Ligii Europene de Nataţie. În prezent, este antrenorul grupei de juniori II a C.S. Crişul Oradea, copii născuţi în `87-`88, cu care activează în Campionatul naţional de juniori II.
La sfârşitul săptămânii trecute, la Oradea, în primul tur al Zonei Nord - Juniori II, a Campionatului Naţional de Polo pe apă s-au întrecut echipele: Crişul Oradea, Astra Arad şi C.S.S. Viitorul Cluj. Iată care au fost rezultatele ce s-au înregistrat:
Crişul Oradea - CSS Viitorul Cluj 20-1 (7-1, 4-0, 4-0, 5-0)
Crişul Oradea - Astra Arad 7-8 (1-1, 0-4, 5-1, 1-2)
Astra Arad - CSS Viitorul Cluj 24-1 (7-0, 6-1, 5-0, 6-0).
Pentru calificările la turneele finale vor mai avea loc încă două tururi ce se vor desfăşura în perioada 9-13 iulie la Cluj-Napoca şi 1-3 august la Arad.
Din Zona Nord, primele două echipe mai bine clasate la sfârşitul celor trei tururi vor participa la turneele finale ce vor avea loc, unul la Bucureşti (21-24 august), iar al doilea, la echipa cea mai bine clasată după primul turneu final. De menţionat că, în acelaşi campionat (împărţit în două zone geografice, Nord şi Sud, din cauza cheltuielilor foarte mari ce includ transportul, cazarea, masa), în Zona Sud participă şase echipe: Rapid Bucureşti, Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Triumf Bucureşti, C.S.S.6 Bucureşti şi Liceul Dimitrie Bolintineanu, primele patru echipe calificându-se şi ele la turneul final mai sus amintit.
Iată în continuare componenţa formaţiei de juniori II a C.S.Crişul, echipă pregătită de antrenorul Eugen Băjenaru: Călin Burtă, Sergiu Bodoc, Sergiu Sonea, Alin Puie, Andrei Oneţiu, Szilard Vereş, Cristi Davidovici, George Tarnoveţchi, Andrei Creţu, K?teles Tamas, Ştefan Popa, Alexandru Ţiţ, Dorin Creţu, Cătălin Benea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.