Revenită în circuitul fotbalului județean, echipa CSO Ștei, compusă din pepiniera proprie de juniori, a dat startul pregătirilor în vederea începerii returlui, iar pe lângă antrenamentele începute la finalul lunii trecute, jucătorii beneficiază de un cantonament centralizat.

Chiar dacă majoritatea jucătorilor șteieni au vârsta junioratului acest aspect nu i-a împiedicat să facă o figură mai mult decât frumoasă în cadrul Ligii a V-a, Seria Sud, unde ocupă locul trei, la egalitate de puncte cu echipa de pe locul doi, rivala din orașul vecin, Vașcău, iar aceiași fotbaliști care joacă și în cadrul campionatului de juniori A1 să ocupe tot locul trei. Dacă mai punem la socoteală și cele două echipe de juniori C și D, ocupantele locurilor doi și unu în seriile lor, avem imaginea că politica sportivă a celor care se ocupă de destinele formației șteiene a fost una concretă în cea ce privește viața echipei de fotbal pe termen lung și tocmai de aceea au ales calea pregătirii și promovării tinerelor talente din Ștei, și din zona orașului, pentru a reprezenta culorile echipei locale în competițiile organizate de AJF Bihor și binențeles, cu bătaie lungă, de către FRF. Echipa este susținută de Primăria și Consiliul Local Ștei, iar autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul și viceprimarul orașului Ștei, mari iubitori, dar mai ales susținători a fenomenului sportiv în urbea de sub Apuseni, indiferent de disciplina sportivă, au creat, și crează, cele mai bune condiții pentru dezvoltarea sportului juvenil.

Cantonament la Băile Felix

Dacă anul trecut, înaintea startului de campionat, idea primarului Iulian Balaj de a realiza un cantonament centralizat pe plan local a prins viață, beneficiari fiind peste 50 de fotbaliști din cadrul echipei CSO Ștei, iată, încă o dată, autoritățile locale au găsit soluții pentru ca jucătorii să beneficieze de un cantonament centralizat. Locația aleasă, pentru perioada 11-18 februarie, este una de lângă Băile Felix, la Vila Sântana, unde condițiile de pregătire sunt excelente după afirmațiile celor doi tehnicieni, Voicu Popa și Sandu Balaj, iar fotbaliștii Alin Gheban, Ionuț Oncică, Paul Varga, Matei Brie, Dragoș Deliman, Alex Căruțășoiu, Ionuț Popa, Robert Popa, Alex Clepcea, Paul Văduva, Cristian Bilă, Rareș Vuluga, Andrei Prața, Ianis Parasca, Raul Bogdan, Sergiu Butișcă, Rareș Crișan, Paul Ienciu, Andrei Secui, Casian Crețu, Darius Tuduce, Mario Drăgnuță, Mihai Isai, Andrei Afrusinei, David Stokker, Robert Fărcuța, Răzvan Crișan, Mihai Moș, Ruben Popa, Bogdan Balint, Tudor Groza, David Butișcă, David Haneș, Andres Jidoi, Florin Văduva, Antonio Iștoc, Robert Duca, Rareș Sere, răspund fără rabat comenzilor primite de la cei doi tehnicieni, care afirmă că sunt condiții pentru a fi prezenți mai mulți jucători în acest cantonament însă lipsesc câțiva din cauza unor probleme de sănătate, cât și a unor accidentări. La vizita făcută ieri în cantonamentul șteienilor am avut plăcuta surpriză de a remarca prezența vășcăuanului Sandu Boc - cel mai titrat fotbalist bihorean, fost component al echipei naționale de fotbal, fost vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Cetățean de Onoare al orașului Ștei din 2014 - care s-a întreținut, în scurta vizită, cu tehnicienii și fotbaliștii șteieni, discuțiile fiind, evident, canalizate spre „sportul rege”.

Încep seria meciurilor amicale

După încheirea acestui stagiu de pregătire centralizată, conducerea administrativă a CSO Ștei, compusă din președintele Voicu Popa și vicepreședinții Dănuț Nicolae Pașca și Crăciun Pele, de comun acord cu antrenorul Sandu Balaj, au stabilit un program bine pus la punct până la începerea returului. Astfel, vor fi programate câteva meciuri amicale, primul fiind deja perfectat în compania celor de la Aurul Brad, pe 24 februarie. Indiscutabil, vor mai fi câteva meciuri amicale cu echipe din Depresiunea Beiușului, după cum susțin cei doi tehnicieni.