Gazdă a turneului cu numărul 4, CSM Oradea va avea de disputat pe lângă cele 7 partide programate alte patru restanţe din toamna anului trecut atunci când echipa pregătită de către Dorin Costrăş a fost decimată de către noul coronavirus.

Toate cele 11 partide urmează să se dispute în Bazinul Crişul din Oradea, în intervalul 18-25 aprilie, anul curent. Cum evident situaţia pandemică nu o permite, accesul specatorilor în tribune va fi interzis.

Programul CSM Oradea în cadrul Turneului 4 din Superliga Naţională de polo arată astffel:

Etapa 1, miercuri (21.04), vs Rapid București

Etapa 2, joi (22.04), vs Crișul Oradea

Etapa 3, joi (22.04), vs Amefa Arad

Etapa 4, vineri (23.04), vs Poli Cluj-Napoca

Etapa 5, vineri (23.04), vs Dinamo București

Etapa 6, sâmbătă (24.04), vs Sportul Studențesc

Etapa 7, duminică (25.04), vs Steaua București

Începând cu 18 aprilie, dar şi în perioada de desfăşurare a Turneului 4, echipa pregătită de către Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpeanu va susţine şi 4 jocuri restante din cadrul Turneului 2 care s-a desfăşurat în luna noiembrie a anului trecut, la Braşov. Atunci bihorenii s-au aflat în imposibilitatea de a participa la competiţie din cauza numeroaselor cazuri de Covid 19 înregistrate în sânul echipei.

Programul restanţelor CSM Oradea arată astfel:

Duminică (18.04), ora 11.30, vs Poli Cluj-Napoca

Luni (19.04), ora 11.30, vs Crișul Oradea

Miercuri (21.04), ora 11.00, vs Amefa Arad

Sâmbătă (24.04), ora 17.00, vs Rapid București

Fair-play-ul, o necunoscută pentru Steaua şi Dinamo

După cum se poate observa, cele două mari rivale din Capitală, Steaua şi Dinamo, nu se află printre adversarele din meciurile restante. Aceste două echipe consideră de cuviinţă să refuze duelurile cu formaţia orădeană considerând că toate acele jocuri ale orădenilor ar fi trebuit date ca pierdute de către Federaţia Română de Polo. Alegerea formaţiilor bucureştene este total lipsită de fair-play, în condiţiile în care, la acel moment, federaţia stabilise ca acele partide să fie reprogramate. Conducerea clubului orădean a făcut demersurile necesare către federaţie, dar din cauză că pe parcursul lunii aprilie urmează să aibă loc alegeri, nimeni nu consideră de cuviinţă să adopte o poziţie clară în această speţă. Dacă Steaua poate fi oarecum îndreptăţită să acţioneze astfel având în vedere lupta pentru locul întâi înaintea playoff-ului, de neînţeles este poziţia echipei Dinamo, care are speranţe deşarte la ocuparea locului al doilea. CSM Oradea şi-a arătat disponibilitatea inclusiv de a face deplasarea în Capitală pentru duelurile cu cele două rivale, dar s-a lovit şi în acest caz de refuzul acestora. Atitudinea Federaţiei este de neînţeles. Dacă atunci hotărâse ca toate acele partide să fie reprogramate, acum recomandă găsirea unei înţelegeri între bihoreni şi cele două mari rivale. Cum CSM Oradea nu are parteneri de discuţie pe acest subiect, s-a decis la nivelul conducerii clubului ca în eventualitatea în care Steaua şi Dinamo vor traversa o situaţie asemănătoare, atitudinea noastră să fie identică.