Clubul Lions Oradea organizează la începutul lunii viitoare, în data de 2 octombrie, cu începere de la ora 10.00, Crosul „Inimă de Leu". La buna desfășurare a evenimentului, care se va desfășura pe pista de alergare din incinta Bazei Sportive „Antonio Alexe", va contribui și Clubul Lions 22 Oradea.

Scopul acestei competiții de alergare este promovarea activității fizice la persoanele de toate vârstele având ca obiectiv reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare. Toți participanții vor argumenta prin exemplul lor un stil de viață sănătos și necesitatea sportului și a educației fizice pentru sănătate. Participanții vor fi împărțiți pe 5 categorii de vârstă: cat. 1: până la 8 ani; cat. 2: 9-13 ani; cat. 3: 14- 17 ani; cat. 4: 18-35 ani; cat. 5: peste 35 ani. Distanţele de alergare vor fi cuprinse, în funcţie de gradul de pregătire al fiecărui participant, între 2 şi 5 kilometri. Premiile care se vor acorda pentru cele 5 categorii de vârstă sunt destul de consistente, astfel, pentru locul I valoarea este 200 lei, pentru locul al II-lea se acordă un premiu în cuantum de 150 lei, iar pentru locul al III-lea, valoarea premiului va fi de 100 lei, atât la fete cât și la băieți, pentru fiecare categorie de vârstă. Se vor respecta următoarele măsuri de protecție sanitară după intrarea în incinta bazei sportive: masca (cu excepția perioadei de alergare efectivă), păstrarea distanței față de ceilalți participanți, dezinfectarea mâinilor.

Activitatea fizică reduce bolile cardiovasculare

„Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) demonstrează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În prezent asistăm la o creștere alarmantă a inactivității fizice și a obezității, care alături de fumat, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și dislipidemia sunt principalii factori de risc pentru evenimentele cardiovasculare majore. Activitatea fizică s-a dovedit definitiv capabilă să reducă riscul bolilor cardiovasculare, iar la cei care au făcut o boală cardiovasculară, activitatea fizică poate ameliora simptomele și preveni apariția unor complicații ulterioare. Este dovedit că acele persoane care prestează o activitate fizică cu o durată de peste 30 de minute/zi au o reducere cu 2/3 a riscului cardiovascular”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Popescu, medicul șef al secției de cardiologie din cadrul Spitalului Județean Oradea, inițiatorul acestui concurs.