Tenis de masă - „Cupa Apusenilor”
Turneul de tenis de masă, dotat cu „Cupa Apusenilor”, la prima ediție, a fost organizat la Ștei de Moise Sorin un împătimit al acestei discipline sportive pe care a descoperit-o tocmai… în Anglia, iar reușita a fost una deosebită, deoarece spiritul organizatoric a fost unul fără reproș.
După ce a trăit în Anglia peste 12 ani, Sorin Moise a revenit pe meleagurile natale în urmă cu trei ani, iar de atunci și-a propus să „deschidă” un spațiu unde să poată juca tenis de masă într-un mod organizat, disciplină sportivă pe care a descoperit-o tocmai…în Anglia!. Visul lui a devenit realitate în acest an, când, pe 12 iulie, a inaugurat o sală unde a instalat șase mese de tenis de masă, iar ideea a prins repede viață în rândul tinerilor, și nu numai, deoarece afluența celor care au dorit să practice ping pong a fost una peste așteptări. Doar un „pas” a mai fost până ce „microbul” a pătruns adânc în rândul iubitorilor acestui „rapid” sport, ca și intensitatea meciurilor „prezente” zi de zi, iar Sorin Moise a dorit, și reușit, ca la acest sfârșit de an să organizeze acest turneu, care a fost o reușită deosebită. Astfel, sub egida „Ștei Ping Pong Community”, cum a dat denumire clubului șteian, sâmbătă, 7 decembrie, a avut loc primul turneu de tenis de masă la care au participat 18 practicanți care „bat mingia cu celuloid” cu multă dăruire: Roman Bogdan, Arad; Sorin Inu Moise, Ștei; Tic Ioan, Oradea; Istrate Cristian, București; Poenariu Darius, Arad; Aron Darie, Ștei; Orban Marius, Lugoj; Fekete Istvan, Arad; Crișan Cristian, Oradea; Stoicescu Gheorghe, Iedera; Colțău Aurica, Salonta; Seniuc Radu, Arad; Boros Mihaly, Crasna; Simoc Pual, Ștei; Micula Bogdan, Săliște de Vașcău; Grosu Andrei, Ștei; Fordon Alin, Câmpani; Mureșan Nelu, Ștei. S-a jucat la două categorii, clasamentele pentru primii patru clasați arătând astfel:
Elite+Open
1. Roman Bogdan – Arad
2. Sorin Inu Moise – Ștei
3. Aron Darie – Ștei
4. Tic Ioan – Oradea
Avansați+Hobby
1. Boros Mihaly – Crasna
2. Simoc Paul – Ștei
3. Seniuc Radu – Arad
4. Colțău Aurica – Salonta
Ca la orice competiție care se respectă primii clasați au fost recompensați cu diplome și cupe, iar ospitalitatea gazdelor a fost una la mare înălțime deoarece, la final, cu toții au fost invitați la o masă festivă, în care soția lui Sorin, Sofia, și-a etalat calitățile de maestră în arta culinară. Unul dintre marii absenți a acestui turneu a fost „magicianul” Antoniu „Tony” Degău, care, din motive personale, nu a putut concura, însă prezența lui a fost simțită printr-un sprijin consistent la capitolul organizare. Trebuie remarcată munca și pasiunea familiei Moise – compusă din Sorin și Sofia, dar și din cele două „bijuterii” ale lor, fiicele Giulia și Maia, în vârstă de 12 și 10 ani – care demonstrează prin această realizare că „omul sfințește locul”, dar mai ales ne-a convins că „se poate și acasă”, nu doar pe drumurile străinătății.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.