Turneu naţional de volei sub Apuseni - Voleibaliștii șteieni, calificați la faza finală
Pregătită la „patru ace”, sala de sport a „Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei, a fost gazda puternicului turneu semifinal de volei disputat în cadrul campionatului național Divizia Speranțe Masculin, organizat sub egida Federației Române de Volei.
La finalul săptămânii trecute toate drumurile iubitorilor de volei din Depresiunea Beiușului au avut ca punct final sala de sport a colegiului șteian unde și-au încurajat favoriții în tentativa lor de a accede în elita națională din cadrul Diviziei Speranțe Masculin. Una din cele patru „capitale” ale voleiului juvenil a fost orașul Ștei, alături de București, Suceava și Zalău, unde s-au disputat cele patru turnee semifinale în care echipele au vizat un loc pentru turneul final.
Orașul, răsplătit pentru efortul făcut
Pentru ca unul din cele patru turnee să fie organizat la Ștei, autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul și viceprimarul orașului Ștei, au făcut eforturi considerabile, iar acestea au fost răsplătite ca atare de tinerii voleibaliști care au obținut calificarea mult dorită la turneul final. „Sunt foarte bucuros că eforturile noastre au fost finalizate prin calificarea tinerelor speranțe la turneul final. Avem o generație de voleibaliști excepțională și sunt convins că vor cuceri o medalie, din cel mai prețios metal. Publicul șteian, unul formidabil, a meritat din plin acest turneu semifinal, iar atmosfera făcută a fost senzațională, fapt pentru care îi felicit, cum la fel merită și tinerii voleibaliști, dar și staff-ul tehnic”, a afirmat, printre altele, primarul Iulian Balaj, care a investit mult în infrastructura pentru practicarea sporturilor din oraș, luând decizia de a reforma tot sistemul sportiv dedicat în special copiilor și tinerilor. Trebuie subliniat faptul că sportivii au avut toate condițiile de pregătire, iar la începerea turneului sala sportivă a arătat ca una la standarde europene, fapt pentru care și conducerea CN „Avram Iancu” Ștei - compusă din profesorii Cristian-Adrian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respctiv director adjunct - merită toate aprecierile.
Meciul decisiv, o formalitate
La acest turneu au participat patru echipe - CSȘ „Avram Iancu” Ștei, CSȘ 2 Zalău, CSȘ Blaj, CSȘ 2 Baia Mare, clasate la final în această ordine - iar în urma tragerii la sorți ordinea disputării meciurilor a fost următoarea: Zalău - Baia Mare 3-0; Ștei - Blaj 3-0; Zalău - Blaj 3-0; Ștei - Baia Mare 3-0; Blaj - Baia Mare 3-1, Ștei - Zalău 3-0. Interesant a fost aspectul că ultimul meci al turneului a fost practic o adevărată finală ce s-a disputat între cele două echipe câștigătoare din prima zi, Ștei și Zalău. Dacă primul set a fost într-adevăr demn de acest statut, celelalte două au fost practic o formalitate. În primul set zălăuanii au adunat punct cu punct până s-au detașat la 13-9. În acest moment la serviciu a ajuns Rareș Avram care a reușit 11 (unsprezece) servicii senzaționale, care pe lângă o precizie de „ceas elvețian” au fost foarte puternice punând adversarul în imposibilitatea de a construi, iar în atac Iulius Indrei a făcut „ravagii” ca și David Palfy Stan, iar distanțarea a fost una logică, 20-13 pentru șteieni. Setul s-a încheiat cu 25-15, pentru ca următoarele două să nu aibă nici un istoric, 25-11, 25-11. Așadar voleibaliștii șteieni, bine „dirijați” de pe margine de prof. Sebastian Indrei, și-au demonstrat din plin valoarea.
Calificați fără meci pierdut
La fel ca și în grupă, și la acest turneu semifinal voleibaliștii șteieni au avut doar victorii „pe linie” aspect care întăresc speranțele că la turneul final pe țară, ce se va disputa în perioada 11-15 mai într-un oraș desemnat de Federația Română de Volei, voleibaliștii șteieni vor lupta cu șanse reale pentru obținerea unei medalii. Lotul pe care îl are la dispoziție profesorul Sebastian Indrei, antrenorul șteienilor, este compus din Iulius Indrei, David Palfy Stan, Albert Agud, Denis Bichilie, Alexandru Avram, Rareș Avram, George Șerban, Andrei Farcaș, Luca Bala. Din păcate, datorită unor probleme medicale, David Molnar nu a putut juca la acest turneu. Meciurile au fost arbitrate excepțional de Ana Mureșan și Dragoș Rus, ambii din Cluj Napoca, împreună cu Andreea Balogh, din Oradea. Asistența medicală a fost asigurată de dr. Daciana Baic, și asistentele Liana Bologa, Gianina Purle și Florina June. Director de concurs a fost Alin Țigan, omul potrivit la locul potrivit, dând dovadă de o implicare majoră atât în timpul meciurilor, cât și în arta protocului una de nota zece, cum de altfel a fost și acest turneu organizat la Ștei, ca și publicul, dar mai ales cei care au făcut eforturi considerabile pentru ca acest turneu să fie organizat sub Apuseni. Dacă toți au meritat nota 10, atunci, cu siguranță, tinererele speranțe ale voleiului șteian merită cu prisosință aceiași notă maximă, ca și antrenorul lor.
Bravoo. Felicitări tuturor echipelor participante. Felicitări organizatorilor!