Unirea Alba Iulia - FC Bihor Oradea 2-1 (1-1)
Norocul a fost de partea celor îndrăzneţi
Stadion: "Cetate"
Gazon: bun
Spectatori: aproximativ 1000
Marcatori: Scarlat 18 (11 m), Kiraly 90+2 / Muscă 25
Remarcaţi: Scarlat, Bozdog / Lazăr
Cartonaşe galbene: Neaga 55, Lungan 66, Dobre 86
Cartonaş roşu: Mijanovici 18
Unirea: Rotaru - Gabor, Drule, Kiraly, G. Bar - Tătar (78 V. Cristea), Borş, Bozdog (81 Szekely), Sabou (46 Ferentz Popescu) - Dâmbean, Scarlat (cpt.). Rezerve neutilizate: Unchiaş - Ciofu, Kelemen, Muzac. Antrenor principal: Constantin Cârstea.
FC Bihor: Mijanovici - Oros, Lazăr, Muscă (83 Oprea), Lungan - Foro (cpt.), Achim, Strapak (62 Fele), Neaga - Miculescu, Grigore (19 Dobre). Rezerve neutilizate: Pătraşcu, Szelesi, Lukacs, Tempfli. Antrenor principal: Kiss Alexandru.
Arbitri: Valentin Igna (Timişoara) - la centru, Sorin Mocanu şi Emil Cristea (ambii din Arad) - asistenţi. Observator: Sorin Găman (Târgu Jiu).
Plecată la Alba Iulia cu obiectivul declarat de a obţine toate punctele puse în joc, echipa orădeană s-a întors acasă cu mâna goală. "Roş-albaştrii" au eşuat în ultimele secunde, la capătul unui meci de coşmar, pe care ar trebui să-l uite cât mai repede. Nu înainte de a trage învăţămintele de rigoare, pentru că, dincolo de tot felul de factori care au favorizat acest eşec, o vină însemnată revine "actorilor" din teren, dar şi celor de pe banca tehnică, destul de neinspiraţi la schimbările efectuate.
Una dintre legile lui Murphy, "Ceea ce începe prost se termină şi mai prost" s-a potrivit de minune în meciul de campionat disputat de FC Bihor la sfârşitul săptămânii. Nu trecuse decât ceva mai mult de un sfert de oră din meci şi orădenii s-au şi văzut în inferioritate numerică, după ce timişoreanul Valentin Igna l-a eliminat pe portarul Mijanovic pentru un fault în careu. Fără îndoială, situaţia a dat peste cap planul tactic gândit de antrenorii bihoreni, care au decis să renunţe la un atacant (Grigore), pentru a-l introduce între buturi pe Dobre (20 de ani), al patrulea portar din lot! Emoţiile inerente debutului şi-au pus amprenta asupra evoluţiei acestuia. Tânărul goal-keeper s-a străduit să se achite cât mai bine de sarcini, dar a dat dovadă de nesiguranţă în câteva momente, stare care s-a trasmis şi colegilor săi din defensivă.
Paradoxal, "roş-albaştrii" au trecut cu bine într-o primă fază peste handicapul omului în minus şi cel al primirii golului. Golul lui Muscă, venit în urma unei faze fixe, a lăsat impresia că bihorenii sunt în stare să pună probleme şi în inferioritate numerică, mai ales că până la pauză au mai avut câteva şanse de a marca. Gândindu-se, probabil, că un punct e mai mai mult decât nimic, bihorenii s-au limitat în partea a doua la un joc defensiv, "pigmentat" cu firave încercări de contraatac. Disperate, gazdele, care aveau nevoie de victorie ca de aer în tentativa de evitare a retrogradării, au exercitat o presiune asupra adversarului, accentuată tot mai mult pe măsura trecerii timpului. Dominarea albaiulienilor, haotică, ce-i drept, în majoritatea timpului, a avut până la urmă efect în al doilea minut de prelungiri. În concluzie, a câştigat nu neapărat echipa mai bună, ci mai degrabă cea mai insistentă, care a riscat mai mult pe final şi a crezut în şansa ei până la capăt. Se spune că, de cele mai multe ori, fotbalul îi pedepseşte pe cei care joacă la "ciupeală". Din păcate, sâmbătă, "roş-albaştrii" au simiţit pe propria piele valabilitatea acestei teorii. Cât despre promovare? După "reprezentaţia" de la Alba Iulia, obiectivul tinde să devină tot mai mult o himeră, mai ales că Gaz Metan Mediaş şi Liberty Salonta au dovedit că ştiu să joace la rezultat, întorcându-se cu câte un punct preţios din deplasare.
Principalele faze
Min. 5: "Un-doi" Miculescu-Neaga, în careul advers şi ultimul trage slab de la şase metri
Min. 7: Portarul Rotaru iese în afara careului şi respinge cu piciorul din faţa lui Grigore
Min. 14: Tătar trage defectuos de la 16 metri
Min. 15: Scarlat încearcă şi el poarta lui Mijanovici, dar acesta reţine
Min. 18: Pătrundere a lui Bozdog pe zona centrală, intră în careu, unde este faultat de Mijanovici. Penalty şi cartonaş roşu pentru portarul orădenilor. Scarlat transformă lovitura de la 11 metri (1-0)
Min. 25: Corner executat de Strapak până la Miculescu, care prelungeşte cu capul pe spate şi Muscă îl învinge pe Rotaru, de la patru metri, cu o lovitură de cap (1-1)
Min. 27: Miculescu şutează mult peste poartă din 17 metri
Min. 28: Bozdog pătrunde impetuos în careul orădean, trece de Oros şi trage puternic de la zece metri, pe lângă
Min. 30: Neaga intră în suprafaţa de pedeapsă şi îi pasează înapoi lui Miculescu, dar şutul acestuia este respins în corner de Drule
Min. 35: Dobre reţine în "doi timpi" şutul expediat de Scarlat de la marginea careului mare
Min. 40: Dobre iese pe sub minge şi Borş reia cu capul peste poartă
Min. 45+2: Miculescu bate slab o lovitură liberă de la 17 metri şi Rotaru reţine
Min. 57: Lovitură de colţ executată de Scarlat, Dobre respinge până la Tătar, care şutează de la 18 metri, dar portarul oaspeţilor se opune din nou
Min. 58: Ferentz Popescu trage de la 20 metri, pe lângă poartă
Min. 69: Oros reia cu capul paralel cu poarta adversă, Miculescu recentrează şi Rotaru reţine
Min. 83: Ferentz Popescu centrează şi Szekely, singur în careul orădean, nu ajunge la minge
Min. 84: Kiraly trimite de la 20 metri pe lângă vinclu
Min. 85: Dâmbean şutează puţin pe lângă poartă de la 16 metri
Min. 90+2: Pasă lungă pentru Kiraly, care preia, trece uşor de Oprea şi trimite un şut-centrare din unghi (12 metri), deviat în poartă de Lazăr (2-1).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.