Dacă prima parte a întâlnirii a fost o luptă surdă, fără veleități tehnice deosebite, fără situații clare de gol, în afara celui marcat de dejeni, chiar plictisitoare, poate, pentru un spectator neutru, cu atât a fost mai animată, mai plină de dinamism, partea secundă și cu accente dramatice spre final după ce orădenii au reușit să întoarcă scorul pentru o victorie dătătoare de speranțe.

Joc anost în prima parte

Prima parte a fost extrem de săracă în faze de poartă1 totuși, într-o partidă care se juca pentru trei puncte care, gazdelor de azi, dejenilor, le asigura promovarea sigură în Liga a III-a, iar alb-verzilor le oferea șanse destul de mari la promovare. „Vulturii verzi'' au jucat cu ceva mai legat decât în prima partidă, dar insuficient. Au suferit mult, mai ales pe faza de atac, unde în afara unui șut în cross al lui Copil, chiar în primele minute de joc, care însă a trecut pe lângă bara opusă, și o deschidere în adâncime pentru Costea, în minutul 20, care, rămas singur cu Sabo, nu a reușit să-l învingă, mingea fiind deviată în lateral, orădenii nu au avut nici măcar un șut clar pe spațiul porții în această repriză. Nu-i vorbă că nici dejenii nu au excelat la acest capitol, ușor dominați de orădeni, ei au beneficiat totuși de serviciile acestui „veșnic'' tânăr, Sergiu Costin, care, în minutul 39, a executat magistral o lovitură liberă de la circa 22 de metri lateral stânga trimițând plasat, cu latul, în colțul scurt al porții apărate de Vlad Ghețe, pentru 1-0. A fost de fapt unica situație clară de a înscrie a dejenilor în această primă parte.

Culorile care aduc noroc

Echipa CAO a jucat în această partidă în culorile tradiționale alb-verzi, iar cei mai superstițioși pronosticau că vor aduce noroc. Însă după cum a început actul secund se părea că se repetă același scenariu de la partida precedentă, cu echipa orădeană ceva mai activă pe teren, iar adversarii cu golurile, mai ales că nici în primele minute din partea a doua încă nu venea șutul pe spațiul porții adversarilor. Iar dacă nu tragi la poartă este imposibil să marchezi. În minutul 55 chiar le-a trecut glonțul pe la ureche alb-verzilor. În acel minut, Dobre a executat o lovitură liberă de la 17 metri, lateral dreapta, destul de aproape de linia de fund, iar același S. Costin, aflat în careul mic orădean, a deviat cu capul în transversala porții lui Vlad Ghețe. La 2-0 probabil că zarurile ar fi fost aruncate. Așa soarta, sau cine știe... culorile alb-verzi, au hotărât altfel. După alte câteva minute de joc steril, dar în care acțiunile alb-verzilor erau tot mai vioaie, a venit și primul șut clar pe spațiul porții apărat cu succes de Sabo, în minutul 69. Peste doar două minute, Letan îl găsește cu o pasă de circa 35 metri, care a fost lansată din propriul teren și a depășit întreaga apărare dejeană, pe Hosu care a preluat balonul la limita careului mare și a pătruns plasând-l pe lângă portarul Sabo. Mingea a intrat în plasă după ce a întâlnit bara laterală, creând destule emoții în tabăra bihoreană. Au urmat minutele când partida a devenit, dacă nu mai spectaculoasă, sigur mai crâncenă, mai dramatică, mai ales pentru clujeni. Exuberanța tinereții orădenilor, antrenorul Fărcaș forțat și de împrejurări a introdus 4 puști din postura de rezerve, și-a spus cuvântul în fața rutinei mai experimentaților clujeni. Unul dintre aceștia, P. Blăgea, cu un curaj pe care ți-l dă numai tinerețea, a trimis un trasor de la vreo 30 de metri, balonul îndoindu-i degetele portarului Sabo înainte de a izbi transversala ricoșând în plasă pentru 2-1. A fost un gol cum rar se poate vedea pe terenurile noastre la acest nivel. Era minutul 85 și speranțele au renăscut mai puternice ca niciodată în tabăra orădeană. Dominarea alb-verzilor se accentuează, ocaziile și șuturile la poarta clujenilor se înmulțesc. Pe rând, Iacob, dar mai ales Hosu și Ardelean, care nu reușesc să trimită în poarta goală un balon trimis de Letan din partea dreaptă și care a traversat tot careul, ratează din situații bune. Hosu a mai avut din nou o ocazie colosală când a trimis în portar după ce acesta a respins în față un șut puternic trimis din lovitură liberă de Letan de la 35 de metri, în al treilea minut al prelungirilor.

Bucuria a fost mare, dar speranțele mai mici

După încheierea întâlnirii, bucuria a fost de nedescris în tabăra orădenilor mai ales după ce rezultatul a fost întors doar în ultimele 20 de minute de joc când tinerii „vulturi verzi'' au arătat că sunt stăpânii unui fotbal de calitate atunci când nu se pierd cu firea. Orădenii s-au bucurat pentru victorie în speranța că le va asigura promovarea, însă lucrurile nu sunt încă deloc clare. Sunt situații care au apărut, cu echipe care nu s-au mai prezentat la baraj sau alte cazuri, iar regulamentul este destul de ambiguu, așa că tabăra orădeană va trebui să mai aibă răbdare până când se va afla care echipe de pe locul al doilea au dreptul la promovare. Iar dacă nu va accede direct astfel, mai sunt speranțe pentru promovare. CAO ocupă „pole-position-ul'' în această cursă a promovării de pe lista de așteptare, așteptând forfait-ul altei echipe. Vom reveni cu alte amănunte în edițiile viitoare.

Marcatori: S. Costin '39 / Hosu '71, Blăgea '86

Someșul Dej: Sabo – Budăcan, Costin, Toma, Plăian, Trif, P. Bogdan, Hetea ('56 D. Popa), Dobrea, Rus, Colța ('72 Petrean). Antrenor: Gheorghe Barbu.

CAO Oradea: Ghețe – Copil ('88 Ioviță), Letan, D. Stan, Panti. Haș, Iacob ('88 Cherman), Jurcă, Lezeu ('80 Ardelean), Costea ('64 Blăgea) – Hosu. Antrenori: Florin Farcaș și Dorin Mihuț

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ferencz Tunyogi (Zalău)

Observatori: Cristian China (de joc – Baia Mare), respectiv Sajtos Lászlo (arbitri – Sibiu).

Clasament final în Grupa „A'' Nord-Vest:

1. CSM Satu Mare 2        1        1        0        3-1     4 p

2. CAO Oradea     2        1        0        1        3-4     3 p

3. Someşul Dej      2        0        1        1        1-2     1 p