Unul dintre cluburile importante din fotbalul juvenil bihorean, Viitorul Oradea, a ajuns în al zecelea an de existenţă. O perioadă în care gruparea fondată de Dorin Mudura şi Sorin Toma a crescut atât numeric, cât şi valoric.

 

Fără arie mare de selecţie

Proiectul Viitorul a demarat în septembrie 2009. „Am început cu şase copii şi doi antrenori, eu şi Sorin Toma. Patru ani au reprezentat o muncă titanică, aşa cum se întâmplă când începi de la 0, dar pe parcurs am crescut și numeric, și valoric. Asta, cu atât mai mult cu cât nu am avut o arie largă de selecţie. Am lucrat cu ce am avut, nu am dat pe nimeni afară. Treptat, treptat ne-am dezvoltat şi am început să participăm la turnee. La primul, de la Braşov, am mers cu trenul şi am stat la masă cu cei de la Sporting Lisabona, care aveau un staff format din şapte antrenori şi nutriţionişti. Numai prin participare la turnee poţi să te dezvolţi şi să vezi nivelul la care ai ajuns", consideră Dorin Mudura, care anterior, în paralel cu arbitrajul, antrenase portarii de la FC Bihor şi Luceafărul Oradea.

„Am implementat o metodologie de pregătire în club. Nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Am lucrat la partea de disciplină şi am căutat să avem o relaţie transparentă cu părinţii. Majoritatea au înţeles că performanţă nu se poate fără muncă şi fără sacrificii, inclusiv financiare. Pe parcurs ni s-a alăturat şi ne-a ajutat mult Cornel Stanciu, directorul sportiv al clubului nostru. Important a fost şi contractul cu Universitatea pentru baza sportivă, cu condiţii bune de pregătire. Am făcut lucrurile pas cu pas şi mi-am dorit să demonstrăm că un club mic poate reuşi cu multă muncă în teren, dar şi în afara lui", a afirmat Mudura.

Şapte grupe şi patru antrenori

Clubul a ajuns să aibă şapte grupe şi patru antrenori. „Au mai venit lângă noi antrenorii Marius Suciu şi Călin Capotă, iar pentru o perioadă de doi ani l-am avut alături pe preparatorul fizic Marius Marinău, a cărui metode de lucru au avut un impac pozitiv asupra copiilor. Pe plan judeţean am reuşit să ne impunem, dar şi la competiţii din ţară sau străinătate, grupele de vârstă 2003 şi 2005 reuşind să câştige campionatele de juniori C, D, E şi turneele Gheorghe Ola şi Gheorghe Ene", a precizat Dorin Mudura.

Parteneriat cu Luceafărul

Din vară, Viitorul a parafat un parteneriat cu Luceafărul Oradea în baza căruia juniorii din grupele mari evoluează pentru „luceferi" în Campionatul de Juniori. „Titlurile contează pentru moment, dar cel mai important e ca munca să aibă finalitate, iar copiii să facă pasul la echipe de seniori în ligile naţionale. Bucuria cea mai mare a fost că Raul Tămaş, Darius Gheban, Raul Ştef au debutat în Liga a III-a, iar Alex Gondor este convocat la lotul naţional Under 15 al României. Iată că abia după zece ani putem spune că încep să apară roadele", a conchis Dorin Mudura.