„Fata cu voce de înger”, aşa cum e numită Laura Bretan datorită talentului ei, a umplut, vineri seara, sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Concertul a fost organizat de Asociaţia ProArt, cea care şi-a dorit ca prin City Opera 2017 să revitalizeze evenimentele culturale de calitate din Oradea.

Laura este o adevărată vedetă peste Ocean. Oportunități artistice a avut cu carul în SUA, evident, datorită vocii excepționale, nefirești pentru vârsta ei. A cântat imnul național pe stadion pentru faimoșii Chicago White Sox, a câștigat competiții peste competiții intrând în galeria vocilor prodigioase și a fost invitată la show-uri mari de televiziune la posturi precum CBS sau ABC, cât nu fac alți artiști într-o viață.

Concertul de vineri seară, pentru care s-au pregătit 1.500 de locuri, ar fi trebuit să aibă loc în Cetatea Oradea. Vremea, însă, le-a dat bătăi de cap organizatorilor, care s-au văzut nevoiţi să-şi găsească o a doua locaţie, Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, unde s-au reunit în jur de 700 de spectatori de toate vârstele. Evenimentul a cuprins mai multe momente artistice cu arii de operă, precum şi muzică de filme şi musical.

Câştigătoare a emisiunii „Românii au talent” şi finalistă la „America’s got talent”, Laura Bretan a evoluat, la Oradea, alături de români cunoscuți pe plan internațional: soprana Diana Oros, basul Geani Brad, dar și tenorul Hector Lopez. Artiștii au fost acompaniați de orchestra şi corul ProArt, iar concertul a fost susținut sub bagheta dirijorului Ovidiu Niculaș.

În vârstă de doar 15 ani, Laura i-a impresionat pe spectatorii orădeni interpretând patru arii celebre: „O mio babbino caro”, „Vissi d’arte” (Puccini), „Quando m’en vo’ soletta” (Verdi) și „Tatăl Nostru” (în limba engleză).

La finalul concertului, toți cei cinci soliști invitați - Laura Bretan, Sorin Lupu, Diana Oros, Geani Brad și Hector Lopez – s-au reunit pe scenă pentru aria „Nessun Dorma”, fiind răsplătiți cu îndelungi aplauze.