Peste 500 de amenzi pe şoselele din Bihor
Poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat, joi, 521 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.300 lei, au reţinut în vederea suspendării 14 permise de conducere şi au constatat 39 de tamponări. Aproape 50% din sancţiuni, respectiv 258, au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 65 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 31 de pietoni pentru nerespectarea regulilor privind traversarea părţii carosabile, cinci conducători auto - pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire, iar 162 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

La volan, sub influenţa alcoolului
În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02.10, pe strada Republicii, din Salonta, a fost depistat S.Z., de 25 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor, având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În trafic, cu permisul suspendat şi băut
Poliţiştii din Nojorid l-au depistat în trafic, pe DN79, pe raza localităţii, pe B.M., de 38 de ani, din Girişu de Criş, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, iar cercetările continuă.

Pieton acroşat
Joi seara, pe strada Corneliu Coposu din municipiul Oradea, P.L.G., de 23 de ani, din localitatea Sanislău, judeţul Satu Mare, în timp ce conducea o autoutilitară furgon înmatriculată în judeţul Braşov, a acroşat un pieton.
În momentul acroşajului, victima, F.S.H., de 20 de ani, cetăţean spaniol, se angajase în traversarea carosabilului prin loc nemarcat şi fără să se asigure.
În urma accidentului rutier, victima a fost internată în spital pentru supraveghere de specialitate.