O dietă bogată în sucuri de fructe ar putea reduce riscurile îmbolnăvirii de Alzheimer, precum şi de alte boli cronice, a demonstrat un studiu al unei echipe de cercetători de la Glasgow University. Studiul, care a fost axat pe demonstrarea beneficiilor antioxidanţilor naturali, a arătat că sucul de struguri şi cel de mere conţin cantităţi importante de compuşi benefici organismului, precum antioxidanţii. Antioxidanţii naturali reduc degradarea celulelor cauzată de radicalii liberi, o cauză importantă a îmbătrânirii şi a îmbolnăvirii. Cercetătorii de la Glasgow University au examinat diferite sucuri de fructe şi cantitatea de antioxidanţi pe care o conţin, precum şi diferiţii compuşi chimici conţinuţi de acestea.
Polifenolii sunt antioxidanţi foarte puternici care elimină radicalii liberi din organism. Se pare că aceştia menţin şi îmbunătăţesc sănătatea, protejînd organismul împotriva multor boli cronice. "Nu toate fructele sunt la fel", susţine Alan Crozier, profesor de biochimie a plantelor. "Suplimentând o dietă sănătoasă cu porţii regulate şi variate de suc de fructe, precum cel de struguri roşii, de grapefruit sau de mere va creşte raţia consumatorului de antioxidanţi. Rezultatele studiului au demonstrat că sucul de struguri roşii conţine o mare cantitate de polifenoli, având astfel cea mai mare capacitate antioxidantă, egală cu cea a vinului roşu.