Jiul Petroşani - FC Bihor Oradea 1-1 (0-1)

Stadion: Jiul
Spectatori: aproximativ 300
Marcatori: Ad. Câmpeanu 83 / Ayza 12
Remarcaţi: Zdrâncă / Ţârcă
Cartonaşe galbene: Vădrariu 22, Pintilii 33, Ad. Câmpeanu 72 / Lipitor 43, Butuc 44, Ţârcă 45, Săndulescu 65
Cartonaş roşu: Apetrei 18
Jiul: Zdrâncă - Răduţoiu, Pintilii, V. Stancu, Vădrariu - Cruceru, Al. Filip (60 H. Popa), Boboc, Cojocaru (46 Floricel) - Ad. Câmpeanu, Apetrei. Rezerve neutilizate: A. Ilie - M. Filip, Drăgulici, Afrem, Oneţ. Antrenor principal: Daniel Timofte.
FC Bihor: Lipitor - Ţârcă, Muscă, Cosma (52 Opriceană), A. Achim - I. Filip, Săndulescu (67 Mihu), C. Bucur, Butuc (55 Novak) - Tomaz, Ayza. Rezerve neutilizate: Fildan - Letan, Lorincz, Lukacs. Antrenor principal: Vig Zoltan.
Arbitri: Sorin Tarcea - la centru; Petre Gaşpar şi Bogdan Gheorghioiu - asistenţi (toţi Timişoara). Rezervă: Ilarie Păsărin (Rovinari). Observator FRF: Viorel Leşeanu (Giurgiu).

FC Bihor a plecat neînvinsă de la Petroşani, dar "roş-albaştrii" au toate motivele să fie nemulţumiţi că nu au reuşit să câştige un meci pe care l-au avut în mână. Au existat toate premisele pentru ca orădenii să se întoarcă cu trei puncte din Valea Jiului. Şi-au surprins adversarul încă din start, au jucat cu un om în plus aproape tot meciul, au avut parte de un arbitraj bun, dar s-au văzut egalaţi pe final în urma unei faze fixe.

Echipa orădeană a început meciul fără complexe în faţa unui adversar considerat incomod, dar care sâmbătă a prins o zi slabă. După ce Bucur (6) a irosit o situaţie importantă de a marca, Ayza (12) a concretizat o acţiune de contraatac cu un şut din interiorul careului (0-1). Început perfect pentru oaspeţi, urmat de un alt moment favorabil. Atacantul petroşenean Apetri (18) l-a lovit pe Ţârcă, determinându-l pe arbitrul Tarcea să-i acorde direct cartonaşul roşu.
În superioritate numerică, orădenii s-au preocupat mai mult de conservarea rezultatului. În loc să forţeze şi să încheie conturile cu o echipă debusolată, lipsită de idei şi inspiraţie, FC Bihor s-a mulţumit cu puţin. Drept e că a contraatacat periculos de câteva ori, dar ce folos dacă nu a fost în stare să puncteze din poziţii ideale. Campionul ratărilor a fost Ayza. În minutul 33 a scăpat singur cu Zdrâncă, însă portarul gazdelor a respins mingea cu piciorul. Prima repriză s-a încheiat cu şutul lui Stancu din lovitură liberă peste transversală.
Gazdele au încercat să pună presiune asupra bihorenilor cu un joc bazat pe mingi lungi, aruncate la întâmplare înspre careul advers. Au solicitat penalty la un duel între Cosma şi Ad. Câmpeanu (51), deşi atacantul l-a împins pe fundaşul orădean, şi la un presupus henţ la Filip (87) fără a-l convinge, însă, pe arbitru şi au ameninţat cu adevărat poarta orădeană şase minute mai târziu. Spaţiile din defensiva "minerilor" deveneau tot mai mari, numai că Ayza a fost protagonistul altor ratări monumentale. Din nou, faţă în faţă cu Zdrâncă, atacantul brazilian şi-a bătut joc de ocazii în minutele 64 şi 80! Superficialitatea oaspeţilor a fost taxată de petroşeneni înspre finalul jocului şi, în loc de 0-2, cum ar fi fost normal, scorul a devenit 1-1. În urma unei lovituri de colţ, Ad. Câmpeanu (83) s-a înălţat şi a trimis mingea cu capul în vinclu din 6 metri.
Aşa s-a scris istoria unui meci în care orădenii au scăpat printre degete o victorie ce le era la îndemână . Nici rezultatul de egalitate nu e rău, dar în condiţiile date jucătorii orădeni trebuiau să învingă în Valea Jiului.