Reprezentativa României a învins, sâmbătă, cu scorul de 4-0 (1-0), echipa naţională a Muntenegrului, în ultimul meci amical disputat înaintea Campionatului European din Austria şi Elveţia. Golurile echipei României au fost marcate de Mutu, Ghionea şi Dică (2).

După 30 de secunde de la startul meciului, arbitrul întâlnirii, Alexandru Tudor, a dictat penalty pentru Muntenegru, după ce Gabriel Tamaş l-a faultat în careu pe Mirko Vucinici. Lovitura de la 11 metri, executată tot de Vucinici, a fost apărată de Bogdan Lobonţ. Reprezentativa României a deschis scorul în minutul 15, prin Adrian Mutu, care a marcat cu un şut cu stângul de la 15 metri, după o pasă a lui Cristian Chivu. Sorin Ghionea a ridicat scorul la 2-0 în minutul 50, când a marcat cu capul, din interiorul careului, după un corner de pe dreapta executat de Florentin Petre. Pentru Ghionea acesta a fost al doilea gol marcat la echipa naţională. Nicolae Dică a înscris pentru 3-0 în minutul 55. El a primit o pasă de pe stânga de la Daniel Niculae şi l-a învins pe portarul Milan Bozovici cu o "scăriţă" din interiorul careului, la colţul lung. Tot Dică a ridicat scorul la 4-0, în minutul 71, când a marcat cu un şut de la 25 de metri, în dreapta portarului. Nicolae Dică a ajuns la cota de şapte goluri la echipa naţională.
Tricolorii au oferit un spectacol agreabil în ultimul joc de pregătire dinaintea startului Europenelor. Piţurcă a rulat toţi jucătorii, iar impresia multora a fost că jocul naţionalei a fost mai spectaculos când în teren s-au aflat rezervele. Dar nu trebuie uitat că titularii obişnuiţi sunt la finalul unui sezon epuizant, mulţi dintre ei având evoluţii excelente în acest sezon (Mutu, Chivu, Tamaş, Marius Niculae), dar cu siguranţă că la ora jocului cu Franţa toţi vor fi apţi pentru marele examen al acestei generaţii, care a reuşit să readucă fotbalul românesc în elită după opt ani de absenţă.
Printre personalităţile din lumea fotbalului prezente la meci s-au numărat preşedintele Federaţiei de Fotbal din Muntenegru, Dejan Savicevici, impresarii Ioan şi Victor Becali, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, mai mulţi preşedinţi de cluburi: Jean Pădureanu (Gloria Bistriţa), Cristi Borcea (Dinamo), Mihai Stoica (Unirea Urziceni), Marin Condescu (Pandurii), preşedintele Consiliului Executiv al FC Dinamo, Nicolae Badea, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, antrenorul Walter Zenga (Catania).
România: Lobonţ (46 M. Popa, 78 Stăncioiu) - Contra (58 Săpunaru), Tamaş (46 Ghionea), Şt. Radu, Raţ (46 Moţi) - Rădoi (46 Adr. Cristea) - Fl. Petre (56 Nicoliţă), Cociş (46 N. Dică), Chivu (46 Codrea) - Mutu (46 M. Niculae), Marica (46 D. Niculae). Antrenor: Victor Piţurcă.
Muntenegru: M. Bozovici - Pavicevici, Tanasijevici (71 Dalovici), M. Jovanovici (77 Ognjanovici), V. Bozovici - Bogavaci (56 Zverotici), Drincici, M. Pekovici (75 Novakovici), Boskovici (71 L. Pekovici) - Burzanovici (50 Jovetici), Vucinici (86 Purovici). Antrenor: Zoran Filipovici.
Cartonaşe galbene: Contra 45, D. Niculae 81 / Novakovici 89
Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Nicolae Marodin, Adrian Vidan (asistenţi) şi Aurelian Bogaciu (rezervă).
Spectatori: 14.000 de spectatori