Depunere de proiecte, în octombrie

Prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) şi a măsurilor operaţionale din cadrul acestui Program, se continuă, în această lună, acţiunea de depunere de proiecte pentru accesarea de fonduri nerambursabile, europene şi guvernamentale, destinate realizării de investiţii în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale.

În acest sens, în luna octombrie, până în data de 30, se pot depune proiecte pentru Măsura 312 - Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi şi pentru Măsura 313 - Încurajarea activităţilor turistice. Proiectele se depun la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor - Oradea, str. Sucevei nr. 14, tel. 0259/416.725, 0259/416.710. Depunerea proiectelor pentru accesarea de fonduri în vederea realizării de investiţii în domeniile specifice Măsurii 312 şi Măsurii 313 a început din data de 18 septembrie a.c.
Aşa cum a menţionat dl. ing. Florian Vesa, director adjunct al OJPDRP Bihor, în cursul acestei luni se aşteaptă organizarea unei noi sesiuni de depunere a proiectelor pentru Măsura 121 (Modernizarea exploataţiilor agricole), Măsura 123 (Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere) cu cele două scheme de ajutor financiar din partea statului (XS 13/2008, XS 28/2008) şi pentru Măsura 322 (Renovarea şi dezvoltarea satelor).
Potenţialii beneficiari ai măsurilor menţionate până acum şi interesaţi de întocmirea şi depunerea de proiecte se pot adresa, pentru obţinerea informaţiilor de care au nevoie, la OJPDRP Bihor. De asemenea, pot accesa şi site-ul www.apdrp.ro, al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, putând consulta "Ghidul solicitantului".