Actorii orădeni au cucerit publicul din Capitală

La Bucureşti, s-a desfăşurat, zilele trecute, ediţia a III-a a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", la care au participat mai multe trupe de teatru din Corea, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Rusia, India, Irlanda şi România. Din 22 de teatre de profil din ţară, au fost selectate doar patru, printre care şi Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia" Oradea, cu piesa "Albă ca Zăpada", după F. Grimm, de Sebastian Bărbălan. Organizatorul evenimentului a fost Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti.

Selecţia la festival a fost foarte rigurosă. Pe lângă Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia", din 22 de teatre de profil din ţară, au mai fost selectate doar trei: Teatrul "Luceafărul", din Iaşi, Teatrul "Ciufulici", din Ploieşti şi Teatrul "Figura Studio", din Gheorghieni. "Spectacolul Albă ca Zăpada s-a bucurat de o primire extraordinară, actorii noştri fiind ovaţionaţi de peste 500 de spectatori. Din distribuţie au făcut parte: Zentania Lupşe, Florin Stan, Rodica Suplăcan, Mirela Corbeanu, Marlena Prigoreanu, Andrei Fazecaş, Lăcrămioara Aron, Rin Tripa, Florin Silaghi şi Igor Lungu. De asemenea, pe timpul şederii în Capitală, am avut parte de ospitalitate deosebită din partea organizatorilor", ne-a declarat Marius Aron, directorul Teatrului "Arcadia".

La ediţia din acest an a festivalului, şi-au dat întâlnire fantezia cu imaginaţia, talentul cu dăruirea, totul pentru a oferi copiilor şi însoţitorilor lor spectacole de o incredibilă putere de fascinaţie, un fericit prilej al artiştilor veniţi din Corea, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Rusia, India, Irlanda şi România să dialogheze cu copiii.