An de an, în luna iunie, de pe băncile şcolii ies generaţii de absolvenţi. Ieri, o parte din aceştia şi-a luat la revedere de la statutul de elev. Ultima oră de dirigenţie şi cuvintele de rămas bun ale diriginţilor, care le-au îndrumat paşii timp de patru ani, vor rămâne momente de neuitat pentru elevi. Emoţii în clasă, emoţii pe coridoarele şcolilor, aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte atmosfera de sfârşit de an şi starea de spirit a celor care de acum înainte îşi vor aminti cu nostalgie de anii de liceu. A fost ultima zi în care elevii au răspuns "prezent" la strigarea catalogului. Ultimul sunet de clopoţel a răsunat pe coridoarele unităţilor de învăţământ, marcând astfel momentul despărţirii atât de profesori, cât şi de colegi.

Ultima oră de dirigenţie a eminescienilor

Ora de dirigenţie, considerată de elevi cea mai frumoasă dintre toate, s-a transformat, de această dată, într-o oră în care, inevitabil, regretele au ocupat un loc important. La Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", diriginţii i-au îndemnat pe viitorii absolvenţi să păstreze viu spiritul eminescian, care i-a învăţat să fie ambiţioşi, perseverenţi, încrezători în forţele proprii şi să aleagă în viaţă drumul care li se potriveşte. Pentru ultima dată, diriginţii au strigat catalogul, 305 absolvenţi, de la secţiile română, maghiară şi germană, răspunzând pentru ultima dată "prezent". Profesoara Maria Oniţa, director adjunct la instituţia de învăţământ, prezentă la clasa a XII-a A, secţia filologie, le-a urat succes proaspeţilor absolvenţi, acum când paşii lor se îndreaptă spre viitor, aşteptându-i pe toţi la întâlnirea de zece ani. Absolvenţii eminescieni din acest an au avut şi doi şefi de promoţie, Dorin Raţ şi Alexandra Neanţu, care s-au semnat şi în cartea de onoare a Colegiului.

Gaudeamus la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr"

Coridoarele şcolilor au fost "inundate" de vocile elevilor, care, însoţind diriginţii, au intonat eternul Gaudeamus, îndreptându-se spre sala festivă, acolo unde cei mai buni elevi din fiecare clasă au fost premiaţi. La Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" au absolvit 124 de elevi, din cinci clase de-a XII-a. La eveniment, absolvenţilor le-au fost alături atât profesorii, cât şi părinţii, rudele şi prietenii, ei răspunzând cu glas tremurând şi lacrimi în ochi "prezent". Într-un cadru festiv, absolvenţii Liceului Teoretic "Aurel Lazăr" şi-au luat la revedere de la diriginţii lor şi de la toţi profesorii care le-au predat în anii de liceu. Diriginta clasei a XII-a E, Nicoleta Blaj, în cadrul ultimei ore de dirigenţie le-a mulţumit elevilor pentru cei patru ani frumoşi pe care i-au petrecut împreună şi pentru faptul că s-au manifestat ca elevi adevăraţi în această perioadă. "Îi aştept în toamnă să-mi spună fiecare la ce facultate a fost admis, dar şi la întâlnirea de 10 ani de la absolvirea liceului", a mai adăugat Nicoleta Blaj. Anul acesta, lăzăriştii au avut şi doi şefi de promoţie, pentru profilul real - Emil Mânzat, din clasa a XII-a A, şi pentru profilul uman, din clasa a XII-a B, Alexandra Ciocan.

Ziua absolventului la Casa de Cultură a Sindicatelor

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor a fost neîncăpătoare pentru cei care au dorit să fie alături de absolvenţii Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu". Emoţiile absolvirii i-au cuprins atât pe elevi, cât şi pe dascălii acestora care i-au îndrumat şi au fost alături de ei pe perioada anilor de liceu. Manifestările au debutat cu intonarea imnului Gaudeamus. La eveniment au participat profesorii, diriginţii, părinţii şi prietenii celor aproximativ 150 de elevi din clasa a XII-a. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, alături de conducerea instituţiei de învăţământ şi diriginţii celor şapte clase s-a aflat şi prefectul judeţului Bihor, Mircea Ghitea. Elevii celor şapte clase au urcat pe rând pe scenă pentru a-şi primi diplomele pentru rezultatele obţinute la învăţătură, la fiecare dintre aceştia fiind menţionate şi concursurile şi olimpiadele la care au participat şi au obţinut premii.