Fundaţia pentru Cultură şi Educaţie Ecologistă Ecotop a derulat, în perioada 15 mai - 15 octombrie, proiectul „Călătorind prin arii protejate în județul Bihor”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc.

Fundaţia pentru Cultură şi Educaţie Ecologistă Ecotop a derulat, în perioada 15 mai - 15 octombrie, proiectul „Călătorind prin arii protejate în județul Bihor”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc.
Peste 70 de studenți Erasmus și-au propus să studieze, în acest an universitar, unul sau două semestre la Universitatea din Oradea, în cadrul programului Erasmus. Aceștia provin din Turcia, Iordania, Portugalia, Franța, Spania, Italia sau Germania.
Un bărbat de 66 de ani a fost salvat de pompierii salontani, luni seara, chiar la sediul subunității.
Asociația Alsterdorf derulează în perioada 1 octombrie – 10 decembrie proiectul „Servicii sociale în comunitate – Sprijin real și activ pentru persoanele adulte cu dizabilități și familiile acestora”.
Numărul cazurilor noi de Covid-19 a ajuns azi, 19 octombrie, în județul Bihor, la un nou record: 612 în doar 24 de ore. Îngrijorător este și numărul mare al cazurilor active, nu mai puțin de 4.695. La Terapie intensivă sunt 65 de persoane.
Asociația eLiberare, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, derulează în perioada 15 octombrie 2021 - 15 martie 2022 campania de conștientizare a traficului de persoane „Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”.
Aproape trei sute de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune, la sfârșit de săptămână.
Departamentul de Artă Teatrală al Academiei Maghiare de Artă i-a acordat Premiul pentru Artă Teatrală actorului Trupei Szigligeti a Teatrului Szigligeti, Dobos Imre.
Pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Internațională a pâinii și a alimentației, profesorii de la Școala Gimnazială nr. 1 Șușturogiu au organizat o activitate în cadrul căreia, coordonatorii Andreea Popa, Cornelia Bica și Diana Vandici, au corelat mai multe activități care s-au desfășurat la școală, la brutărie și la căminul „Vasiliada” din Oradea.
Protejarea și conservarea ariilor naturale protejate trebuie să înceapă încă din școală. Conștientizând acest lucru, mai mulți reprezentați ai Administrației Parcului Natural Apuseni s-au deplasat săptămâna trecută în 9 localități din Bihor, unde au purtat discuții și au făcut prezentări despre valorile Parcului Natural.