Printr-un proiect estimat la 7 milioane de euro, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri Oradea va reface conectivitatea habitatelor şi speciilor dependente de apă pe râul Crişul Repede, aval de Oradea, până la frontiera cu Ungaria.

Printr-un proiect estimat la 7 milioane de euro, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri Oradea va reface conectivitatea habitatelor şi speciilor dependente de apă pe râul Crişul Repede, aval de Oradea, până la frontiera cu Ungaria.
Mai multe locuri din Oradea au fost alese pentru producția filmului „21 de rubini”, astfel că, timp de două săptămâni, acestea vor fi transformate în adevărate platouri de filmare.
Municipalitatea orădeană a recepţionat, zilele trecute, o nouă pistă pumptrack pentru biciclete, skateboard-uri, role şi trotinete. Aceasta este a doua pistă amenajată de către municipalitate și se află în parcul Salca II.
Pentru publicul interesat de recreere în Complexul Wellness Termal Nymphaea, municipalitatea pregătește construirea unui bazin exterior de înot, amplasat lângă corpul principal (cel în formă de lotus), chiar între petalele acestuia.
Filmările pentru „21 de rubini”, o coproducție româno-americană în regia lui Ciprian Mega, preot ortodox și cineast, încep luni, 6 februarie. Din distribuție fac parte staruri internaționale precum Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabetta Pellini, alături de cei mai cunoscuți actori români, Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone, Răzvan Vasilescu.
Începută vineri, 3 februarie, la fosta închisoare comunistă de la Sighet, continuată sâmbătă la Bădăcin, seria celor trei zile de comemorări dedicate lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte s-au împlinit 70 de ani, s-a încheiat duminică, 5 februarie, la Catedrala greco-catolică Sf. Nicolae din Oradea.
Ninsoarea, ploaia și viscolul le-au dat mult de muncă pompierilor vineri noapte și sâmbătă. Aceștia au avut de degajat copaci și stâlpi de curent căzuți pe mai multe drumuri publice și de înlăturat efectele unor avalanșe de zăpadă.
O amplă analiză a activității pe care Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal a avut-o anul trecut, comparativ cu anul 2019, a fost făcută joi, 2 februarie, în cadrul unei conferințe de presă. În urma unor cercetări amănunțite privind veniturile, numărul vizitatorilor și valoarea proiectelor desfășurate, s-a dovedit că, față de anul 2019, activitatea muzeului s-a intensificat.
Un bihorean, care afirmă că scrie în numele unui grup de profesori și părinți din Săcueni, a trimis un e-mail la redacție în care susține că directorul Liceului Teoretic „Petofi Sandor” discriminează copiii și profesorii.
Cu toate provocările cauzate de creșterile de prețuri la materialele de construcție, anul 2022 a fost mai bun decât anii precedenţi pentru Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea.