Aquaparkul Nymphaea, cel mai mare complex acvatic din vestul României, a împlinit, în 10 septembrie, șase ani de funcționare. După doi ani (2020-2021) în care „a funcționat cu jumătăți de măsură sau chiar deloc”, veniturile încasate în primele nouă luni ale acestui an sunt cu 12% mai mari decât cele încasate în primele nouă luni ale anului 2019, cel mai bun an financiar de până acum.

„Anul 2022 a fost un an foarte bun, în care am funcţionat la capacitate normală”, a declarat directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prezentat bilanţul activităţii Aquaparkului Nymphaea în primele nouă luni ale acestui an şi planurile pentru anul viitor. El a menţionat că, în cei şase ani de la deschidere, numărul vizitatorilor aquaparkului orădean a crescut constant, complexul fiind frecventat de turiști din întreaga țară, dar și de tot mai mulți cetățeni străini.

Potrivit directorului ADP Oradea, bilanțul la finalul primelor nouă luni din anul 2022 conturează cifre îmbucurătoare, numărul vizitatorilor și veniturile depășind valorile înregistrate în aceeași perioadă a anului 2019, cel mai bun an financiar de până acum.

Astfel, comparativ cu anul 2019 (1 ianuarie - 30 septembrie), când Aquaparkul Nymphaea a avut 233.133 vizitatori, în aceeași perioadă din 2022 a fost înregistrat un număr de 286.539 clienți, cu 53.406 mai mulți (23%). Cât privește veniturile, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2019, acestea au fost în valoare de 21,6 milioane lei, iar în aceeași perioadă din anul 2022 veniturile s-au cifrat la 24,2 milioane lei, cu 2,6 milioane lei mai mult (12%).

„Analizând datele prezentate, se poate observa că a crescut numărul clienților, au crescut veniturile, ceea ce înseamnă că suntem pe un trend ascendent, mai exact pe drumul cel bun. În toți acești ani ne-am străduit să ridicăm calitatea serviciilor oferite clienților noștri. Dincolo de faptul că ne-am preocupat să reducem timpul de așteptare la intrare și la servitul mâncării, să fie curat, am încercat să oferim clienților și o atmosferă plăcută, prin participarea la ședințele de zumba sau la petreceri cu spumă. De asemenea, începând din acest an, am introdus activități dedicate petrecerii unui timp liber de calitate pentru copii”, a declarat Liviu Andrica.

Pentru a menține calitatea serviciilor la standardele obișnuite, în vara acestui an, ADP Oradea a derulat lucrări de revizie și reparații la bazinele exterioare, iar în toamnă, au fost executate reparațiile la bazinele interioare.

„În urma acestor lucrări, putem spune că Aquaparkul este pregătit și pentru sezonul rece”, a concluzionat directorul ADP Oradea.

Andrica a mai menţionat că, având în vedere lipsa acută cu care ADP se confruntă în fiecare vară, în acest an au fost demarate și finalizate cu succes procedurile de angajare a 20 de muncitori din Nepal, dintre care 9 își desfășoară activitatea la Aquaparkul Nymphaea, restul fiind distribuiți la celelalte unități din subordine (Cimitirul Municipal, piețe).

„Vreau să subliniez că ADP Oradea este o societate comercială pe acţiuni, capital integral municipiul Oradea, care dă bani la primărie, nu suntem întreţinuţi de ea. Anual, noi plătim două milioane de lei redevenţă, adică chirie, plus că dăm şi partea de profit care, în fiecare an, fie sau nu pandemie, a fost substanţială. Primăria poate să facă din aceşti bani drumuri, parcări şi altele”, a precizat directorul Andrica.

Proiecte pentru anul 2023

Pentru anul care urmează, pe lista de obiective se regăsesc câteva proiecte menite să facă Aquaparkul Nymphaea și mai atractiv. Este vorba despre un bazin de înot, o zonă de plajă cu umbrar, precum și construirea unui hotel de 3 stele.

„În anul 2022, bazinele olimpice de înot și sărituri au fost predate către Primăria Oradea pentru a fi puse în circuitul sportiv. Intenționăm să construim un bazin de înot pentru a satisface dorința vizitatorilor noștri care doresc să practice acest sport”, a declarat Liviu Andrica, menţionând că au fost demarate procedurile pentru construirea unui bazin cu dimensiuni de 25x10 m, cu 5 sau 6 culoare, legat de partea de interios şi care să aibă acoperiş retractabil.

O dorinţă mai veche a conducerii ADP este construirea unui hotel 98-100 de camere din care să se poate intra direct în aquapark: „Am constatat că avem foarte mulți clienți care solicită servicii complete, inclusiv cazare, sau mulți alții care doresc să-și valorifice tichetele de vacanță la noi, acum neavând această posibilitate. Din aceste motive vom demara proiectul construirii unui hotel de 3 stele”.

Pe de altă parte, directorul ADP Oradea a menţionat: „Am constatat că ne confruntăm cu temperaturi tot mai mari de la an la an, clienții fiind dornici să stea mai mult la umbră decât la soare. Dorim să amenajăm o zonă de plajă cu umbrar pentru minimum 2.500 de șezlonguri. Tot în anul 2023, într-un context epidemiologic favorabil, dorim să reactivăm serviciile din zona wellness (masaje și tratamente acvatice), suspendate în perioada pandemiei”.