Muzeul Ţării Crişurilor anunţă  închiderea expoziției „50 de ani de grafică românească 1970-2020” deschisă la Muzeul Orașului Oradea la sfârșitul anului 2019. Pe parcursul celor trei ani de existenţă, expoziţia a fost admirată de peste 65.000 de orădeni.

Expoziţia a fost posibilă prin generozitatea colecționarului George Șerban, care a lăsat în custodia muzeului lucrări de grafică, timp de trei ani. Vizitatorii care au trecut pragul expoziției, în număr de 65.850, au admirat o varietate de culori, forme, stiluri şi tehnici.

Expoziţia a fost organizată cu scopul de a contribui la promovarea valorilor româneşti, din ţară şi diaspora.
„Curatoriată de Alexandru Constantin Chituță, expoziția a fost o pledoarie pentru artă: de la un Horia Bernea la Ștefan Câlția, de la Școala lui Vasile Kazar la Mircia Dumitrescu sau Vladimir Șetran, de la acuarela lui Anamaria Smigelschi la desenul lui Sorin Ilfoveanu sau Florin Mitroi, continuând cu Geta Brătescu sau simplitatea plină de înțeles a lui Horia Damian, la gravurile lui Adrian Dumitrache, Peter Pusztai și Dodi Romanați, învăluindu-ne de culorile Casiei Csehi, Nicolae Săftoiu sau Liviu Stoicoviciu”, transmit reprezentanţii muzeului. Artiștii români care trăiesc în diaspora au fost și ei bine reprezentați: Denisa Șerban Maschek, Alma Rusescu, Sofia Frankl, Doina Botez, Irina Georgeta Pusztai, Ana Golici, Georgeta Borusz sau Damó István.
„Sunt artiști care au probat în decursul vremii o imensă solidaritate, au lucrat ca o echipă, conformându-se unui program care azi ar fi greu de aplica, ariștii având crezul: Considerăm arta ca un gest de responsabilitate umană. Cu operele noastre, cu efortul nostru colectiv dorim să îndepărtăm formele actuale ale dezumanizării”, mai transmite instituţia, mulţumind colecţionarului George Şerban pentru regalul expoziţional de care au beneficiat orădenii.