Balul scafandrilor la Hotel Continental - Clubul Nautilus a pus la cale expediţiile anului 2011
Îndrăgostiţii de lumea adâncurilor şi-au dat întâlnire vineri seara pentru a trage linie sub anul recent încheiat. Membrii Clubului de scufundări Nautilus din Oradea împreună cu invitaţii lor au petrecut la Hotelul Continental, au depănat amintiri din excursiile anului trecut şi au pus la cale alte expediţii în oceanele planetei. Anul acesta Clubul Nautilus şi-a propus şi o destinaţie de National Geografic: vor face scufundări în Africa de Sud, alături de cei mai mari rechini de pe planetă.
Toţi cei care au visat vreodată să facă scufundări trebuie să ştie că, în orice întindere de apă a planetei, au nevoie de un brevet sau o diplomă care să ateste că s-au antrenat în prealabil. "Toţi aceia care simt că au omis ceva din viaţa lor, ceva ce ar trebui încercat, au ajuns la locul potrivit", este mesajul cu care pagina de web a Clubului Nautilus din Oradea îşi întâmpină vizitatorii. Pagina se adresează tuturor acelora care sunt interesaţi de călătorii, aventuri şi scufundări. Cine s-a decis să "guste" puţin din lumea fantastică a scufundărilor cel mai potrivit loc pentru a învăţa tainele acestei activităţi este Clubul de scufundări Nautilus, afiliat la SSI (Scuba Schools International) şi NASE (National Academy of Scuba Educators). Clubul oferă oferă nu numai un brevet şi o diplomă, ci şi un anturaj cu care ulterior pot fi organizate scufundări. Vineri seara a fost vremea bilanţului. Membrii clubului s-au reunit la o petrecere, unde au pus la cale alte aventuri. Un moment important al serii a fost înmânarea diplomelor şi brevetelor pentru noii scafandri de către instructorul de scufundări al clubului, Tamas Lunca (Tomi). "Fără acest brevet nu se pot face scufundări. Cei care doresc ca în vacanţe să facă scufundări trebuie să deţină acest brevet. Primul pas este urmarea unui curs de începători, la absolvirea lui cursanţi primind o diploma si un brevet internaţional cu care au posibilitatea de a se scufunda la 18 metri", ne-a declarat Tomi. Al doilea pas este cursul pentru avansaţi, la dobândirea noului brevet posesorii putându-se scufunda până la adâncimea de 40 de metri sau nocturne. La întâlnirea de vinery a fost invitat şi un artist fotograf subacvatic. Cele mai reuşite lucrări ale lui Selmeczi Daniel, recunoscut pe plan international, au fost expuse în dispozitive luminoase, spectaculoase şi inedite. Pentru anul acesta prima destinaţie va fi Asia orientală, membrii clubului Nautilus pregătindu-se de o expediţie de 14 zile în Hong Kong, Sulawesi, Indonezia şi Singapore. Faţă de anii trecuţi, anul acesta Clubul Nautilus va organiza şi o expediţie în Africa de Sud, unde vor înota în cuşti de oţel alături de cel mai mare rechin al planetei, Marele Alb.
Cei care doresc să se iniţieze în tehnicile scufundărilor subacvatice pot obţine multe informaţii accesând pagina de web a clubului www.scufundare.ro <http://www.scufundare.ro>, pagina oficială a clubului orădean. Clubul dispune de mai multe echipamente complete pe care le pune la dispozitia cursanţilor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.