Între Muzeul Țării Crișurilor și Centrul de Studii Interdisciplinare al Academiei Române a fost semnat un protocol de colaborare la începutul lunii februarie. Protocolul îşi propune interconectarea Muzeului Țării Crișurilor, la circuitul științific național și internațional.

La începutul acestei luni a fost parafat un protocol de colaborare între Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, reprezentat de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager interimar al instituției, și Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir”, aflat sub autoritatea științifică a Academiei Române, din subordinea Universității din Oradea, reprezentat de  prof. univ. dr. Sorin-Domițian Șipoş, directorul Centrului. Se continuă astfel demersurile care vizează o amplă și generoasă deschidere instituțională spre cele mai diverse arii științifice și culturale naționale și internaționale ale ambelor entități științifice și culturale.

„Protocolul își propune interconectarea Muzeului Țării Crișurilor, având ca suport logistic diligențele și demersurile Centrului de Studii Interdisciplinare, la circuitul științific național și internațional. La rândul său, Muzeul Țării Crișurilor își asumă sprijinul logistic în activitățile de cercetare cultural-științifică comune, care să confere prestigiu și dimensiune axiologică celor două organisme contribuente”, se arată în comunicatul transmis. „În acest sens, au fost stipulate domeniile care vizează demersul celor două entități: elaborarea unor proiecte de cercetare științifică, implicarea specialiștilor celor două instituții în susținerea unor conferințe, simpozioane și dezbateri, precum și participarea în comun la derularea unor colaborări cu instituții de notorietate științifică”, se mai arată în informare.

Inițiativa este una de anvergură, cu perspective promițătoare, dedicată cercetării interdisciplinare în diverse arii ale științei și culturii, benefică studenților, masteranzilor și doctoranzilor și cu impact în cele mai selecte medii academice naționale și internaționale.