Senatorul Arina Moş şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Vlad Bradea, au fost invitații celei de-a treia întâlniri din cadrul seminarelor gratuite „Agenda familiei”.

Subiectul celei de-a treia întâlniri din cadrul seminarelor gratuite „Agenda familiei”, desfăşurată la sediul DAS Oradea, a fost „Când intimidarea şi violenţa se strecoară în căminele noastre”, şi i-a avut ca invitaţi pe senatorul Arina Moş şi pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Vlad Bradea.

În deschidere, directorul DAS Oradea, Anca Grama, le-a mulţumit celor prezenţi pentru participarea numeroasă şi interesul manifestat faţă de acest program, demarat pentru a veni în sprijinul relaţiilor de familie. Anca Grama a prezentat apoi invitaţii şi le-a amintit participanţilor colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Județean Bihor și şcolile din Oradea cu privire la prevenţia consumului de substanţe interzise în rândul tinerilor, măsurile pe care DASO le poate lua în caz de abandon şcolar, comportament neadecvat în şcoală, protecţia familiei și a copilului, dar şi despre serviciile de consiliere psihologică gratuite pe care instituția le oferă părinţilor, bunicilor şi tinerilor care au nevoie.

„Mă bucur să văd că acest program, demarat de Direcția de Asistență Socială Oradea, se bucură de interesul comunității, pentru că, prin dezbateri și implicare, putem schimba mentalități și putem armoniza relațiile de familie în diverse situații de viață cu care ne putem confrunta oricare dintre noi!”, a spus Anca Grama.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea de către senatorul Arina Moş a iniţiativelor legislative susţinute de către aceasta referitoare la protecţia copilului și la alte domenii de interes, precum indemnizaţia pentru creşterea copilului şi extinderea ordinului de protecţie la toate categoriile de victime şi la toate formele de violenţă, pe lângă cea domestică.

Prim-procurorul Vlad Bradea a aprofundat subiectul de interes care vizează procedura prin care se asigură protecţia persoanei, victimă sau potenţială victimă a violenţei domestice, situaţiile de bullying, abandon şcolar, precum și modalităţile de sesizare a Parchetului. Participanții, printre care s-au aflat părinți, profesori și directori de şcoli interesați de temele prezentate, au dezbătut situații de viață cu care se confruntă și au încercat, alături de invitați și reprezentanții instituției, să găsească soluții și modalități de îmbunătățire a legislației și a practicii instituțiilor angrenate în diferite proceduri. Întâlnirea a fost una interactivă, cu întrebări şi răspunsuri, directorul executiv al DAS Oradea, Anca Grama, senatorul Arina Moş şi prim-procurorul Vlad Bradea menținând interesul celor 70 de participanţi cu informaţii şi situaţii cu care s-au confruntat în practica profesională. De asemenea, distinșii invitați și-au manifestat întreaga deschidere şi sprijinul pentru toţi cei care se implică în rezolvarea problemelor comunităţii.