Începând de miercuri, 8 iulie - UPU se mută în 43 de containere modulare
Având în vedere stadiul avansat al lucrărilor de extindere a corpului B - Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, începând de miercuri, 8 iulie, activitatea de primiri urgențe se va muta, pentru două luni și jumătate, în cele 43 de containere modulare amplasate pe platforma din fața Spitalului Județean.
Potrivit municipalităţii, cele 43 de containere sunt dotate cu toate facilitățile necesare desfășurării actului medical în bune condiții, respectiv cu aparatură de specialitate, cu aer condiționat și restul utilităților.
„Partea veche a Unității de Primiri Urgențe, unde trebuie să se facă demolări, a trebuit golită. Tocmai de aceea s-a apelat la această soluție de a închiria 43 de containere, care oferă condițiile solicitate de Direcția de Sănătate Publică, până la mijlocul lunii septembrie. Le cerem scuze pacienților Spitalului Județean, dar asta a fost soluția cea mai bună pentru a putea continua activitatea medicală de urgență. Stadiul fizic al lucrărilor este acum de peste 75%, urmând ca încăperile din vechiul UPU să fie reamenajate. Menționăm însă că șantierele la Spitalul Județean nu se vor încheia, pentru că urmează lucrările de eficentizare energetică, respectiv de reabilitare termică și construcția viitorului ambulator al spitalului. Conducerea spitalului mulțumește încă o dată tuturor pacienților pentru înțelegere și se străduiește ca această perioadă de tranziție să fie una cât mai scurtă”, a menţionat Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean.
Reamintim că lucrările de extindere a corpului B - Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea sunt finanţate în proporţie de 51,3% de Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPBM), respectiv în proporţie de 48,7% de Municipiul Oradea. Contractul de lucrări în valoare de 21.224.468,71 lei fără TVA a fost semnat în decembrie 2018, cu asocierea formată din Drumuri Bihor - lider de asociere și Construcții Erbașu, subcontractanţi fiind: Hospital Tehnical Solution, pentru lucrări de instalaţii sanitare și de gaze medicale, Termoline, pentru lucrări de instalații de încălzire și climatizare, și Zublin România, pentru lucrări de fundare pe piloți. Durata de execuție este de 24 luni. Până la data de 15 septembrie, lucrările ar urma să fie finalizate, astfel ca UPU să își desfășoare activitatea în spațiile reabilitate și nou construite.
Prin proiect se propune extinderea pe latura estică a corpului B al Spitalului, cu un corp de clădire cu regim de înălțime D+P+E. Lucrările constau în amenajări în clădirea existentă pe 985,30 mp și extinderea demisolului, parterului și etajului I cu 4.899,82 mp, din care 357,85 mp o terasă circulabilă. Totodată, vor exista două zone de acces a personalului în clădirea extinsă, pe latura nordică (dinspre strada Gheorghe Doja) și pe latura estică. Se va utiliza sursa de energie regenerabilă, cu sistem de încălzire în pardoseală. Căldura din subteran este captată prin intermediul unui sistem de spirale introduse în piloți, realizate odată cu armăturile acestora. Termoizolarea se realizează cu vată bazaltică, compartimentare pe structură ușoară.
După finalizarea lucrărilor din acest contract, municipalitatea va continua investițiile la Spitalul Județean: pentru extinderea pe latura vestică a ambulatoriului și reabilitarea termică a corpului principal de clădire în baza a două finanțări prin Programul Operațional Regional, respectiv prin fonduri RO-HU: un computer tomograf, un AngioCT, un SpectCT, un sistem de telemedicină, un aparat radiologie și o ambulanță. Spitalul Clinic Județean, la rândul lui, a obținut o finanțare din fonduri transfrontaliere pentru achiziționarea unui laborator robotizat, unic în țară într-un spital public.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.