Cea  de-a patra ediție a manifestării cultural - pacifiste Inter arma non silent musae (Intre arme, muzele nu tac) a Cenaclului literar al Baroului Bihor s-a desfășurat în 23 martie a.c. la Protopopiatul ortodox Oradea.

A patra ediţie a fost consacrată lansării volumelor de poezie „Din graiul toamnei, Noian de versuri grăitoare și Suspinul versului alert”, autor prof. Aurel Horgos. În cuvântul de deschidere, avocat dr. Pascu Balaci, președintele Cenaclului literar al Baroului a salutat numeroasa asistență și a vorbit despre autorul Aurel Horgos ca despre un poet al Cetății (poeta vates), devenit adevărata cutie de rezonanță lirică la tulburările vremurilor pe care le trăim, accentuate de pandemia care nu a încetat încă și de războiul care a început și care continuă să neliniștească profund cancelariile lumii întregi. În speranța că pacea va fi negociată și că va fi semnată între Federația Rusă și eroica Ucraina, Cenaclul literar va continua plin de speranță aceste manifestări literare. Pe perioada vacanței, va fi organizată cea de-a opta ediție a periplului intitulat „Pelerinajul poetic Pe Crişuri în sus” care va cuprinde de data aceasta și o vizită la casa muzeu a poetului religios Traian Dorz din satul Livada Beiușului și, într-un viitor apropiat și în satul Păușa, locul nașterii prolificului prozator și dramaturg D.R.Popescu, născut la Păușa. În continuare, doamna Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea a prezentat volumul de poezii Din graiul toamnei, subliniind verva politică deosebită a poetului.

Prof. univ. dr. și critic literar Ion Simuț a prezentat volumele de poezii „Noian de versuri grăitoare și Suspinul versului alert”, făcând o paralelă sui generis între Adrian Paunescu și Aurel Horgos, în ce privește sinceritatea și  dimensiunea social- cetățenească și politică a demersului liric al autorului lansat.

La buna desfășurare a manifestării au contribuit tinerele cântărețe de muzică populară Lorena și Denisa Ghib, care au interpretat o priceasnă tulburătoare și cântăreții Maria Matei și Adrian Bojan. Au recitat din creația poetului soția acestuia prof. Lucica Horgos și din creațiile proprii Ioana Precup, Pascu Heteș, Florina Rodica Denuț, Leontina Costruț, Florica Mera. A vorbit despre autor și despre viața lui exemplară de luptător de lupte greco-romane și apoi de antrenor care a dat țării mulți campioni redutabili, dl. Dr. Ovidiu Domocoș. Încheietorul de pluton a fost, ca de obicei, epigramistul Ioan Barnuțiu care a descrețit frunțile participanților la această manifestare. În final, autorul lansat Aurel Horgos a mulțumit tuturor pentru participarea la lansarea cărților sale și a citit din volumele lansate. Următoarea manifestare va avea loc în aceeași locație, joi, 31 martie a.c., cu începere de la ora 16, autorul lansat fiind cunoscutul poet Alexandru Sfârlea.